Як правильно пити воду

22 Червня 2018 11:29 Поділитися

Тема про кількість і режим вживання води є однією з найпопурярніших для обговорення. Але головне правило залишається незмінним — пити, коли хочеться!

Про норми споживання води й режим пиття

Споживати достатню кількість рідини важливо людям будь-якого віку. Пити слід тоді, коли ми відчуваємо спрагу, незалежно від прийомів їжі. Немає єдиної для всіх норми споживання рідини, адже наша потреба в гідрації залежить від умов навколишнього середовища (температури й вологості), нашої активності, фізичного стану (наприклад вагітним і матерям, що годують, слід пити більше), а також їжі, яку ми споживаємо. Надійним показником достатньої гідрації є колір сечі — вона має бути солом’яно-жовтого кольору. Темний колір свідчить про сильну нестачу рідини.

Втім, літні люди й діти погано розрізняють сигнали тіла про спрагу, і більше ризикують наразитися на зневоднення. Тому їм слід нагадувати про пиття.

Скільки води треба пити дітям?

Тіло дитини містить більше води, ніж у дорослого. Саме тому втрата води для малюка набагато критичніша. Крім того, діти активно рухаються та більше втрачають вологи через шкіру.

Діти, що вживають достатню кількість рідини, мають кращі результати тестів на увагу і пам’ять. Недостатня гідрація призводить до виникнення закрепів, поганого травлення, агресії та безпричинного вередування. Дітям рекомендовано споживати воду впродовж усього дня, та особливо під час активних ігор чи занять спортом.

Ми отримуємо рідину з води, напоїв, їжі, зокрема, овочів, фруктів, супів та внаслідок внутрішнього процесу окислення жирів. Єдиних норм споживання рідини немає, але приблизні поради такі:

  • немовлятам від 8 міс: 150 мл/кг ваги на добу;
  • дошкільнятам: 100 мл/кг ваги на добу;
  • підліткам: 50 мл/кг ваги на добу.

Якщо дитина їсть тверду і суху їжу, активно рухається, хворіє або довкола спекотно і сухо, то за цих умов потреба в рідині зростає.

Тому дуже важливо, щоб дитина завжди мала доступ до питної води.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті