Компанія «ІнтерХім» розпочне страйк у разі продовження тиску з боку СБУ

22 Червня 2018 5:45 Поділитися

Парламентарі звернулися до керівництва держави та голови Служби безпеки України (СБУ) з вимогою припинити грубе втручання у господарську діяльність одеського фармпідприємства «ІнтерХім». Відповідне звернення від трудового колективу підприємства народні депутати Олександра Кужель, Олег Мусій та Андрій Шипко озвучили 21 червня 2018 р. на спільному брифінгу.

«Підприємство «ІнтерХім» в Одесі очолює керівник, який отримав від цієї ж влади Державну премію в галузі науки і техніки за створення інноваційних ліків», — наголосила О. Кужель.

«Від імені та за дорученням тисячного колективу «ІнтерХім», нагородженого державними преміями за забезпечення України сучасними ліками, маю лють передати керівництву країни попередження про страйк», — заявив керівник страйкому «ІнтерХіму» Олександр Чумак.

«Ми стерпіли, коли СБУ ініціювала масові перевірки підприємства. Бог та час вам суддя! Але спроби звинуватити нас у співпраці з агресором, який відібрав рідну кримську землю та майно, використовуючи при цьому фейкових псевдонаціоналістів, — це вже край та ганьба!.. Досить маніпулювати законами у ваших міжособових війнах!», — наголосив О. Чумак, додавши, що це все здійснюється за рахунок сплачених підприємством 130 млн грн. податків за рік, і попередив, що в разі продовження тиску на підприємство колектив розпочне страйк.

«У найтяжчі економічні часи України було відкрито другу чергу заводу… Це підприємство — перше, яке в найтяжчі місяці війни давало безкоштовно ліки на фронт», — нагадала О. Кужель.

«У мене запитання до голови Служби безпеки України. З яких це пір Ви, пане Грицак, стали «дахувати» знищення бізнесу в Україні? Перестаньте втручатися в діяльність підприємств», — зауважив зі свого боку О. Мусій, підтримуючи позицію трудового колективу одеського фармацевтичного підприємства.

Влада не має допустити зупинки підприємства, оскільки від цього в першу чергу постраждають пацієнти. На цьому наголосив А. Шипко.

Народні депутати підготували запит до Генеральної прокуратури України, СБУ, Прем’єр-міністра України стосовно ситуації, яка склалася на одному з провідних підприємств держави.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті