ПАТ «Фармак» у топ-20 найуспішніших українських інвесторів

04 Липня 2018 2:26 Поділитися
Журнал «Власть денег» опублікував список найуспішніших українських інвесторів. ПАТ «Фармак» названо одним із провідних інвесторів в Україні.

Оцінюючи компанії, видання врахувало розмір доходів, суму заплачених податків і зборів за останні 2 роки, лідерські позиції у відповідних галузях, масштаб впливу на соціально-економічну ситуацію в Україні.

Компанія «Фармак» є лідером фармацевтичної галузі України*. Продуктовий портфель ПАТ «Фармак» налічує понад 200 лікарських засобів різних терапевтичних напрямів і форм випуску. У 2017 р. компанія вивела на ринок 21 новий продукт.

У 2017 р. інвестиції ПАТ «Фармак» у розвиток та модернізацію становили 486 млн грн., у 2018 р. компанія планує інвестувати в модернізацію виробництва 638 млн грн.

«Сьогодні, щоби бути лідером, необхідно постійно вдосконалюватися, впроваджувати інноваційні технології. Саме так працює «Фармак». Уже багато років левову частку доходу ми реінвестуємо в нашу компанію, і з року в рік ця сума збільшується. За останні 7 років ми інвестували в модернізацію виробництва 2,8 млрд грн., або 184 млн дол. США. У 2018 р. ми плануємо збільшити наші інвестиції більш ніж на третину порівняно з 2017 р. Проект «Тверді лікарські засоби–2» залишиться основним на цей рік. Нова виробнича дільниця реалізується на базі німецького та італійського технологічного обладнання. Після введення його в експлуатацію сукупні потужності з виробництва таблетованих лікарських засобів мають зрости удвічі — до 3 млрд дозованих одиниць на рік. Також компанія продовжить інвестувати в модернізацію та дооснащення активних виробництв, інформаційні технології, лабораторії відділу контролю якості та лабораторію біотехнологій. Особливу увагу ми приділяємо розробці нових препаратів. Цьогоріч ми плануємо витратити на дослідження та розробки 290 млн грн.», — поділилася планами Філя Жебровська, голова Наглядової ради ПАТ «Фармак».

За підсумками 2017 р., «Фармак» збільшив дохід від реалізації на 19% — до 6,09 млрд грн. Обсяг експорту збільшився на 23%, а його частка в загальних обсягах продажу становить 25,1%. Чистий дохід зріс на 22% і досяг 839 млн грн. Сума податкових відрахувань ПАТ «Фармак» у 2017 р. становить 526,5 млн грн.

У I кв. 2018 р. «Фармак» збільшив продаж на 18,35% порівняно з даними за І кв. 2017 р. — до 1,1 млрд грн. «Ось уже 8 років поспіль «Фармак» очолює фармацевтичний ринок України, — коментує т.в.о. виконавчого директора ПАТ «Фармак» Володимир Костюк. — Таких результатів компанія досягла завдяки якості та інноваціям. Сьогодні все обладнання компанії — високотехнологічне та ультрасучасне. У фокусі компанії — виробництво інноваційних біотехнологічних продуктів, як-от Фленокс, інсулін та його аналоги, рентгеноконтрастні препарати. Водночас ми продовжуємо виробляти базові лікарські засоби, наявні на ринку вже не один десяток років».

ДОВІДКА

ПАТ «Фармак» — український виробник лікарських засобів європейського рівня. Завдяки високій якості препаратів та інноваційному підходу у виробництві ПАТ «Фармак» з 2010 р. є лідером фармацевтичного ринку України*.

Продукція ПАТ «Фармак» експортується до 20 країн світу. У портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно компанія виводить на ринок до 20 нових препаратів.

На підприємстві функціонують 19 виробничих ліній, що відповідають вимогам GMP. Впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP. Щороку компанія проходить приблизно 15 міжнародних інспекцій та перевірок.

За результатами 2017 р. ПАТ «Фармак» став лідером у постачанні лікарських засобів в Україні за програмою «Доступні ліки». З 23 молекул, на які розповсюджується програма, 8 є в портфелі компанії «Фармак». Це 26 готових лікарських засобів, з яких 7 відшкодовуються повністю, 19 — частково.

За версією порталу «Економічна правда», у 2017 р. ПАТ «Фармак» увійшло до топ-5 найінноваційніших компаній України. Журнали «Бізнес», «Фокус» назвали ПАТ «Фармак» одним з найкращих роботодавців серед українських компаній. ПАТ «Фармак» — єдиний фармвиробник, який увійшов до топ-100 платників податків за 2017 р.**.

У компанії працюють більше ніж 2400 осіб. Понад 80% управлінських вакансій закриваються власними кандидатами. ПАТ «Фармак» активно співпрацює з 6 провідними ВНЗ України.

У компанії функціонує 5 новітніх лабораторій. Власний лабораторно-технологічний комплекс R&D — науково-дослідний полігон для випробування нових і вдосконалення наявних технологій готових лікарських засобів. Лабораторії оснащені високотехнологічним обладнанням таких світових виробників, як Glatt, SBM, Urlinski, Belimed, De Dietrich, Gea, Sartorius, Malvern Instruments та ін.

З 2015 р. в ПАТ «Фармак» працює власний комплекс із виготовлення субстанцій (департамент із виробництва активних фармацевтичних інгредієнтів) у м. Шостка. Його планова потужність становить 100 тонн субстанцій на рік.


*За обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research.
**Дані Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України.

За матеріалами, наданими ПАТ «Фармак»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті