IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій СП «Оптіма-Фарм, ЛТД»

17 Липня 2018 1:05 Поділитися

IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних відсоткових незабезпечених облігацій СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» серії А на рівні uaВВВ, прогноз «стабільний».

Діяльність з оптової торгівлі лікарськими засобами та їх імпорту, яку здійснює СП «Оптіма-Фарм, ЛТД», підлягає ліцензуванню. Розвинена мережа власних аптечних складів, а також співпраця як з українськими, так і з закордонними виробниками зумовлює стійку ринкову позицію емітента — протягом останніх років СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» займає 2-ге місце за обсягами поставок лікарських засобів в аптечні мережі. При цьому значний обсяг операцій з імпорту лікарських засобів та наявність валютних боргових зобов’язань зумовлюють чутливість емітента до валютного ризику.

СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» наростило обсяги реалізації лікарських засобів як у натуральному, так і в грошовому вираженні. Чистий прибуток за 2017 р. збільшився на 29% — до 21 117,5 млн грн. Чистий прибуток становив 186,5 млн грн. Обсяг нерозподіленого прибутку збільшився до 1 446,8 млн грн. на 31.03.2018 р. Частка власного капіталу у структурі джерел фінансування емітента становила 22%. Зростання обсягу боргових зобов’язань СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» протягом аналізованого періоду зумовило посилення боргового навантаження, проте його рівень оцінюється як помірний.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від СП «Оптіма-Фарм, ЛТД», у тому числі: фінансова звітність за 2015–2017 рр. та 3 міс 2018 р., довідкова інформація про діяльність СП «Оптіма-Фарм, ЛТД», дані про випуск облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, а також дані з відкритих джерел, які рейтингове агентство вважає достовірними.

За матеріалами прес-релізу IBI-Rating

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті