Санофі реалізує програму оздоровлення та психологічної підтримки для дітей із цукровим діабетом

13 переможців конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом віком від 5 до 12 років пройшли курс оздоровлення в спеціалізованому санаторії «Березовий гай» у м. Миргород. Цю програму уже декілька років поспіль реалізує Санофі в Україні у партнерстві з Асоціацією дитячих ендокринологів України.

Протягом двох тижнів діти, які приїхали разом з батьками, відвідували лікувальні та профілактичні процедури, навчалися в школі самоконтролю цукрового діабету та працювали з психологами. Окрім цього, вони спілкувалися з іншими дітьми зі схожим досвідом, активно проводили дозвілля, беручи участь у туристичних походах, займаючись плаванням і танцями.

«Оздоровлення дітей — це важлива частина нашої корпоративної соціальної програми «Діабет. Допоможемо разом», — зазначив Гієм Граньє, директор Санофі в Україні. — Ми усвідомлюємо масштабність проблеми цукрового діабету та прагнемо полегшити емоційний і соціальний тягар для пацієнтів та їх родин. Саме тому Санофі в Україні створює умови для того, щоб діти могли активно відпочивати, а батьки — знаходити підтримку й розуміння».

За даними Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії МОЗ України, майже 9500 маленьких пацієнтів в Україні мають діагноз «цукровий діабет». У більшості з них відмічають цукровий діабет І типу, який потребує щоденних кількаразових перевірок рівня глюкози в крові, ін’єкцій інсуліну та дотримання режиму харчування. Тому життя сімей, де є дитина з  цією патологією, непросте, і соціалізація та психологічна допомога дуже важливі, адже це додає оптимізму й наснаги для контролю хвороби.

Саме тому цього року з дітьми та батьками в санаторії працювали психологи Ганна Бречко та Ганна Перловська, які з власного досвіду знають, що таке цукровий діабет, оскільки самі живуть із цією недугою. Колеги так прокоментували оздоровлення дітей у Миргороді: «Постійний контроль виснажує як батьків, так і дітей. Тому спільні поїздки мають величезний терапевтичний ефект, що ми і зауважили в процесі роботи. Коли батьки працюють із психологами та спілкуються одне з одним, для піклування про власних дітей у них з’являється більше ресурсів».

Наталія Париляк, мати переможця конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом: «Ми живемо у маленькому містечку у Львівській обл., де тільки наша дитина має цукровий діабет. Тому мені дуже бракує спілкування з сім’ями, які також виховують дітей із цією хворобою, а в Миргороді я це надолужую. Ми дуже вдячні компанії Санофі в Україні за цю можливість та за те, що організатори прислухалися до нашого побажання щодо психологічного супроводу під час перебування в санаторії».

За матеріалами,
наданими компанією Санофі в Україні
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті