Медична реформа в регіонах: 26% жителів Сумщини уклали декларації з лікарями

17 Серпня 2018 10:56 Поділитися

На Сумщині представники виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадськості, лікарі разом з експертами Українського кризового медіа-центру та програми USAID «ВзаємоДія» обговорили темпи впровадження медичної реформи в Сумській обл. та підписання декларацій.

Як повідомив керівник напрямку комунікації реформ Українського кризового медіа-центру Роман Вибрановський, їх громадська організація допомагає журналістам інформацією про реформи, події в країні. І наразі разом з програмою  #USAID_ВзаємоДія! допомагає владі Сумщини донести до ЗМІ, яким чином ці реформи можна пришвидшити, у даному випадку — у галузі охорони здоров’я.

«Те, що сьогодні називають медичною реформою, насправді є спробою зробити так, щоб гроші йшли за пацієнтом. Тому представники обласної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування розкажуть, що вони роблять для впровадження реформи», — долучився до обговорення керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький.

«Ми разом в області розробляємо комунікативну стратегію. І першою темою, яку обговорюємо зі ЗМІ та громадськістю в рамках цієї стратегії, є реформа медицини. Адже вона безпосередньо стосується буквально кожного жителя Сумщини», — додав він.

«Згідно з моніторингом Національного інституту стратегічних досліджень Сумська обл. за всіма напрямками галузі охорони здоров’я займала 4–5-те місця. І лише з деклараціями у нас не все так добре, як хотілося б, — зауважила заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Надія Лисенко. — В області наразі укладено угод з лікарями 26%, а в Україні середній показник — 37%». Прим. ред.: за даними порталу eHealth, станом на ранок 17 серпня 2018 р. в Сумській обл. укладено 284 315 декларацій з лікарями. Сумщина займає передостаннє місце серед усіх областей України за кількістю підписаних декларацій.

Н. Лисенко зазначила, що переведення медичних закладів у статус некомерційних підприємств здійснюється не на належному рівні, адже з 49 заяв 7 ще не отримали статус некомерційних підприємств.

Також органи місцевого самоврядування вже давно мали б звернути дуже прискіпливу увагу на формування мережі медичних закладів, адже від їх зацікавленості і бажання дуже залежить цей процес. Тож вона наголосила на необхідності посилення роботи в цьому напрямку.

За матеріалами www.sm.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті