Дмитро Шимків увійшов до керівництва ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»

Раду керуючої компанії ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» очолив Дмитро Шимків. До його компетенцій увiйдуть міжнародні зв’язки компанії, стратегічне планування, розвиток та впровадження нових технологій.

Дмитро Шимків — підприємець та топ-менеджер сфери інновацій із 20-річним досвідом роботи на керівних посадах в Україні, Європі та США. У 1998–2007 рр. керував IT-компаніями та міжнародною командою розробників програмного забезпечення. В 2007 р. почав працювати у «Microsoft Україна», а в 2009–2014 рр. очолював представництво корпорації в Україні. З липня 2014 до серпня 2018 р. обіймав посаду заступника голови Адміністрації Президента України. За його участю було створено Національну раду реформ, підготовлено стратегію «Україна 2020», запущено мобільний зв’язок третього/четвертого покоління (3G/4G), створено ініціативи «Цифрова Україна» та «Go Global», систему електронних державних закупівель «ProZorro» та Український культурний фонд, організовано кіберзахист Адміністрації Президента України, а також запроваджено багато інших реформ, ініціатив та інновацій.

«Дарниця» — це сучасна, динамічна та прибуткова українська компанія. Виведення її в клуб світових фармацевтичних гравців — цікавий виклик для мене як бiзнесмена. Мені також імпонує те, що висока додана вартість не тільки створюється «Дарницею» в Україні, але й інвестується в Україну», — зазначив Дмитро Шимків.

«Ми раді, що Д. Шимків приєднався до нашої команди. Безумовно, його управлінський досвід, отриманий у великих компаніях, у тому числі міжнародних, стане вагомим внеском у досягнення стратегічної мети «Дарницi» — закріпити лідерство на українському ринку та стати потужним гравцем глобального фармацевтичного ринку», — прокоментувала генеральний директор ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» Світлана Діденко.

***

ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» заснована в 1930 р. Є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Портфель компанії включає близько 250 найменувань готових лікарських засобів. В 2017 р. компанія отримала чистий дохід від реалізації продукції в розмірі 2,530 млрд грн., що на 19% більше, ніж у 2016 р. Її чистий прибуток у 2017 р. становив 342,111 млн грн. На дослідження та розробки компанiя щорічно спрямовує 10% власного валового доходу.

За матеріалами прес-релізу ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті