Фрукти та овочі містять пігменти, відомі як каротиноїди, які можуть позитивно впливати на стан нашого здоров’я. Три з них — лютеїн, зеаксантин і мезо-зеаксантин — захищають макулу ока, яка відповідає за центральне і детальне бачення.
Великомасштабні дослідження в рамках проекту CREST, що фінансується ЄС, показали, що дієтичні добавки, які містять ці каротиноїди, позитивно впливають на гостроту зору. Дослідники також визначили найкращий спосіб збагатити свій раціон поєднанням цих пігментів для оптимізації функціонування зорового апарату.
Результати дослідження особливо важливі для пацієнтів на ранніх стадіях розвитку вікової макулярної дегенерації, а також для осіб, які в силу професії потребують 100% якості зору, таких як працівники поліції чи спортсмени.
Крім того, додаткове вживання каротиноїдів також позитивно впливає на пам’ять та швидкість реакції. І навіть більше — каротиноїди можуть покращити якість життя пацієнтів з хворобою Альцгеймера.
За матеріалами www.news-medical.net
Коментарі
Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим