Людський мозок активний ще протягом кількох годин після смерті

29 Листопада 2018 4:30 Поділитися

Одне з питань, яке не дає спокою людству вже багато тисячоліть, стосується того, що відбувається з нами після смерті або після того, як зупиняється наше серце. Результати нового дослідження свідчать про те, що мозок працює деякий час після того, як серце зупинилося. Таку інформацію опубліковано в журналі «AWARE — AWAreness during REsuscitation — A prospective study».

Команда вчених з Нью-Йоркського медичного університету Стоні Брук (New York’s Stony Brook University of Medicine), США, вивчала дані пацієнтів з Європи та США, у яких відбулася зупинка серця. Вони відзначили, що ті пацієнти, яких успішно реанімували після зупинки серця, могли пригадати розмови між медичними працівниками та знали про їх оточення.

Справа в тому, що після смерті — тобто зупинки серця, яке перекачує кров, збагачену киснем, головний мозок починає поступово відмирати. Цей процес відбувається дуже повільно і може зайняти години, а людина, будучи мертвою протягом цього часу, може усвідомлювати все, що відбувається навкруг неї.

Вчені сподіваються, що ця інформація буде корисною для тих, хто проводить реанімацію пацієнтів із зупинкою серця, а також допоможе запобігти пошкодженню мозку таких хворих.

За матеріалами www.news-medical.net

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Евгений 30.11.2018 11:07
Исследование основанное на рассказах пациентов, которые слышали медработников, реанимировавших их. Так может мозг тут вовсе и не при чем, может это уши живут и слушают, что вокруг происходит :)

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті