Обласні департаменти охорони здоров’я зобов’язали публікувати дані щодо наявності ліків

12 Грудня 2018 5:02 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я повідомило про прийняття 12 грудня 2018 р. Кабінетом Міністрів України постанови «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюд­жеті для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я» № 298.

Наразі вказані зміни не оприлюднені, проте після набрання постановою чинності обласні департаменти охорони здоров’я будуть публікувати на своїх офіційних веб-ресурсах своєчасну й актуальну інформацію щодо лікарських засобів, наявних у медичних закладах. Передбачено оприлюднення не лише інформації щодо наявності, але й щодо вартості лікарських засобів і медичних виробів. Такі зміни покликані забезпечити доступність та відкритість соціально важливої інформації та усунути корупційні ризики та зловживання під час здійснення закупівель.

Регіональні департаменти, у свою чергу, зобов’язали здійснювати моніторинг залишків ліків і вакцин у закладах охорони здоров’я та перерозподіляти їх у разі необхідності між ними з урахуванням потреб лікарень та пацієнтів. Це покращить ситуацію з нераціональним розподілом ліків, внаслідок якого в деяких медичних закладах області вони не доступні, тоді як в інших існує надлишок.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті