СБУ виявила виробництво фальсифікованих медпрепаратів

20 Грудня 2018 11:08 Поділитися

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) блокували на Київщині виробництво та збут підроблених медичних препаратів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Оперативники спецслужби встановили, що місцевий житель замовляв за кордоном сировину для виготовлення фальсифікованих стероїдних препаратів. Підпільний цех він облаштував у власному приватному будинку в одному з населених пунктів Київської обл. Збут організувала спільниця зловмисника через інтернет. Також до протиправної діяльності ділки залучили тренера одного зі столичних фітнес-залів, який продавав підробку відвідувачам закладу.

Правоохоронці затримали трьох зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у власних помешканнях. Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили за місцями проживання та роботи фігурантів справи фальсифіковані препарати, обладнання для їх фасування, а також майже 140 тис. відповідних ємностей. Вилучені предмети та речовини направлені на експертизу.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 4 ст. 321 Кримінального кодексу України двом затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочину. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності. Заходи із викриття зловмисників проводилися спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Подільського району Києва.

За матеріалами прес-центру СБУ

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті