Вчасна та правильна профілактика — шанс на здорове майбутнє!

Серцево-судинні захворювання вже багато років залишаються одними з найбільш поширених не тільки в Україні, але й у світі. Причин їх виникнення багато і вони найрізноманітніші — серед них і такі глобальні, як старіння населення, несприятлива екологічна ситуація, і більш індивідуальні — спадкова схильність, і такі, що піддаються корекції — малорухливий спосіб життя, незбалансоване харчування, шкідливі звички, часті стреси та ін. Ось чому фахівці вже давно б’ють на сполох, закликаючи приділяти належну увагу профілактиці таких хвороб. Сьогодні доведена роль дефіциту калію і магнію в організмі в розвитку артеріальної гіпертензії, атеросклерозу коронарних судин, порушень серцевого ритму і дисфункції міокарда. У цьому світлі актуальним для пацієнтів є добре відомий споживачам в Україні препарат ПАНАНГІН від європейського виробника — компанії «Ріхтер Гедеон».

Калій та магній — здорове серце

Калій та магній — одні з найбільш поширених катіонів в організмі. Іони калію беруть участь у передачі нервових імпульсів, скороченні кардіоміоцитів, скелетних і гладких м’язових волокон, регулюють і підтримують функції сечовидільної системи. Магній — регулятор судинного тонусу, артеріального тиску та периферичного кровообігу. Він є важливим кофактором як засвоєння, так і забезпечення оптимального рівня внутрішньоклітинного калію (Ухолкіна Г.Б., 2011; Косарєв В.В., Бабанов С.А., 2012).

Калій є елементом — антагоністом натрію, а його споживання важливе в разі надлишку солей натрію в організмі та допомагає виводити рідину з організму (Кузьменко А.С. та співавт., 2013). Особливо актуальною така дія є в зимовий період, коли доступ до свіжих овочів є обмеженим і люди часто надають перевагу багатим на сіль консерваціям та солінням, що є особливо шкідливим для людей із серцево-судинними захворюваннями.

Баланс калію та магнію є дуже важливим, адже дефіцит одного негативно впливає на рівень іншого і навпаки. Тому організму необхідний саме «дует», а не «соло» кожного з макроелементів, який актуальний як для профілактики, так і для ефективного контролю артеріального тиску у пацієнтів з артеріальною гіпертензією, які приймають ці макроелементи в комплексному лікуванні (Ткаченко В.І., Багри Т.О., 2016).

ПАНАНГІН — просте вирішення складної проблеми!

ПАНАНГІН містить калій і магній в активній, легкозасвоюваній формі аспарагінату. Залишок аспарагінової кислоти (аспартат) характеризується більшою спорідненістю до клітин і в якості ендогенної речовини є носієм іонів, сприяючи їх проникненню в клітину.

Застосування препарату ПАНАНГІН дозволяє вплинути на ряд ланок патологічного процесу. Забезпечуючи організм калієм і магнієм, він запобігає розвитку порушень серцевого ритму, зменшує аритмогенну побічну дію деяких лікарських засобів, зокрема діуретиків та серцевих глікозидів; зменшує токсичний вплив останніх на серцевий м’яз і покращує метаболізм у ньому. Усуваючи гіпокаліємію та гіпомагніємію, ПАНАНГІН перешкоджає розвитку артеріальної гіпертензії та атеросклерозу.

Розглядаючи профіль безпеки лікарського засобу, слід зазначити, що ПАНАНГІН не проявляє кумулятивного ефекту та є нетоксичним (Шилов А.М. і співавт., 2012). Він характеризується обмеженим переліком протипоказань і побічних реакцій (Крючкова Т.А. і співавт., 2013).

Отже, ПАНАНГІН — невід’ємна складова антиаритмічної терапії. Він не лише сприяє нормалізації серцевого ритму, але й покращує обмінні процеси в міокарді, усуває побічну дію деяких лікарських засобів та перешкоджає розвитку захворювань серцево-судинної системи, що призводять до аритмії.

ПАНАНГІН — живлення для серця!

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті