Держлікслужба звертає увагу на алгоритм оплати за видачу ліцензії в 2019 р.

Відповідно до частини дев’ятої та десятої статті 13 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» (далі — Закон), набуття здобувачем ліцензії права на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, відбувається з моменту внесення рішення органу ліцензування про видачу ліцензії до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.

У рішенні про видачу ліцензії орган ліцензування зазначає розрахункові реквізити для внесення плати за видачу ліцензії.

Відповідно до частини першої, другої та третьої статті 14 Закону за видачу ліцензії справляється разова плата в розмірі одного прожиткового мінімуму, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діє на день прийняття органом ліцензування рішення про видачу ліцензії, якщо інший розмір плати не встановлений законом.

Плата за видачу ліцензії вноситься ліцензіатом у строк не пізніше 10 робочих днів з дня оприлюднення на порталі електронних сервісів рішення про видачу ліцензії.

Документом, що підтверджує внесення плати за видачу ліцензії, є копія квитанції, виданої банком, копія платіжного доручення з відміткою банку, квитанція з платіжного термінала, квитанція (чек) з поштового відділення зв’язку.

Одночасно інформуємо, що відповідно до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» у 2018 р. установлено прожитковий мінімум на одну працездатну особу в розрахунку на місяць у розмірі:

  • з 1 січня 2019 р. – 1921 грн.,
  • з 1 липня 2019 р. – 2007 грн.,
  • з 1 грудня 2019 р. – 2102 грн.

Відповідно до статті 16 Закону однією з підстав для анулювання ліцензії, зокрема, є несплата за видачу ліцензії згідно з частиною другою статті 14 цього Закону.

Для уникнення непорозумінь між Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) та ліцензіатом, пропонується надавати підтвердження про оплату за ліцензії за адресою відомства у будь-який доступний спосіб (кур’єром, поштою або на електронну адресу: [email protected]).

За матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті