Денис Мацуй залишає посаду

04 Лютого 2019 4:37 Поділитися

Нещодавно Міністерство охорони здоров’я України (далі — МОЗ) наказом від 02.01.2019 р. № 1/АДМ відсторонило від виконання повноважень Дениса Мацуя, генерального директора ДП «Електронне здоров’я», та розпочало перевірку його роботи. Зазначимо, що сам керівник повідомив, що не вважає таке рішення законним та навіть офіційно звертався до МОЗ з проханням притягнути до відповідальності осіб, які підготували даний наказ, у зв’язку з порушенням норм щодо підстав для відсторонення від роботи.

Тривалий час дана тема не висвітлювалася і питання подальшої співпраці МОЗ та Дениса Мацуя, який менше року тому (у березні 2018 р.) переміг у конкурсі на зайняття вказаної посади, залишалося відкритим. Проте сьогодні на власній сторінці в соціальній мережі Д. Мацуй повідомив, що він припиняє роботу над проектом.

Д. Мацуй зазначає, що основна частина команди ДП вимушена залишити проект та підбиває певні підсумки роботи. Зокрема, він нагадує, що завдяки зусиллям команди було залучено кошти міжнародних організацій для розробки зручних сервісів, які найближчим часом уже можна буде широко використовувати і які стануть невід’ємною частиною життя. Серед них наступні:

  • електронні медичні картки;
  • електронні рецепти;
  • функціонал для програми «Безкоштовна діагностика»;
  • електронні направлення пацієнтів;
  • принципи та технічні вимоги універсального функціоналу для інтеграції медичних реєстрів;
  • підходи та тести на кібер-захищеність центрального компонента eHealth.

Д. Мацуй також повідомляє, що на сьогодні до системи електронного здоров’я приєдналося 17 медичних інформаційних систем (МІС) і висловлює сподівання, що продовжиться стабільний розвиток електронної системи охорони здоров’я, яка, на його думку, є інструментом переходу від неефективної, корумпованої та непрозорої системи до якісно нової.

Не повідомляючи причин звільнення та не коментуючи ситуацію з попередньо призначеною перевіркою, Д. Мацуй зазначає, що команда, яка покидає проект, вірить у нього та буде спостерігати за подальшим розвитком.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті