Держлікслужба у Рівненській обл. нагадує про необхідність атестації фармацевтів

04 Квітня 2019 5:29 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) у Рівненській обл. нагадує, що відповідно до положення про порядок проведення атестації фармацевтів, затверджений наказом МОЗ України від 12.12.2006 р. № 818, атестація фармацевтів проводиться з  метою підвищення відповідальності за ефективність та якість роботи, професійного рівня та ефективності медичної допомоги населенню. Атестація є важливою формою морального та матеріального стимулювання і спрямована на вдосконалення діяльності аптечних закладів (підприємств) усіх форм власності, що займаються фармацевтичною діяльністю. Основним завданням атестації є визначення обсягу знань і практичних навичок, якими володіють фармацевти, рівня їх професійної підготовки, своєчасне підвищення їх кваліфікації.

Атестаційні комісії при територіальних відділеннях Держлікслужби проводять атестацію фармацевтів, які працюють в аптечних закладах (підприємствах) усіх форм власності, що займаються фармацевтичною діяльністю на території даного регіону.

Атестацію на присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії проходять фармацевти, які мають відповідний стаж роботи за спеціальністю.

До атестації на присвоєння кваліфікаційної категорії допускаються фармацевти, які закінчили протягом року перед атестацією курси підвищення кваліфікації в навчальному закладі післядипломної освіти або на факультеті післядипломної освіти. Після закінчення курсів підвищення кваліфікації екзаменаційною комісією проводиться іспит.

Фармацевтам, які успішно склали іспит, навчальним закладом видається свідоцтво відповідного зразка «Свідоцтво про складання іспиту після проходження передатестаційного циклу».

Фармацевти, які бажають пройти атестацію на присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії, подають необхідні документи до атестаційної комісії не пізніше ніж за 2 міс до початку її роботи.

До атестаційної комісії  подаються такі документи:

  • заява фармацевта;
  • звіт про професійну діяльність за останні 3 роки, затверджений керівником аптечного закладу (підприємства),  у якому працює фармацевт;
  • свідоцтво про складання іспиту після проходження передатестаційного циклу;
  • копії: диплома, трудової книжки, посвідчення про наявність кваліфікаційної категорії, якщо таке було видане раніше;
  • характеристика керівника аптечного закладу (підприємства);
  • заповнений атестаційний листок.

Фармацевти, які змінювали місце роботи за останні 3 роки, подають звіти також з попередніх місць роботи, затверджені керівниками аптечних закладів (підприємств).

У звіті, який фармацевт готує у довільній формі обсягом не більше 10 сторінок друкованого тексту, викладаються основні функції та особливості його професійної діяльності.

Атестаційною комісією звіт фармацевта направляється на рецензію висококваліфікованим спеціалістам. Фармацевтам, яким присвоєно (змінено) кваліфікаційну категорію, територіальним органом Держлікслужби, при якому створена атестаційна комісія, видається посвідчення затвердженого зразка, а тим, кому підтверджено попередню присвоєну категорію, ставиться відповідна відмітка в раніше виданому посвідченні або видається нове посвідчення за формою, наведеною в додатку № 3 до пункту 3.3 Положення про порядок проведення атестації провізорів, якщо відсутнє місце для відміток у попередньому посвідченні, у місячний строк з дня проведення атестації.

Особам, яким відмовлено в присвоєнні  другої  кваліфікаційної категорії, видається витяг з протоколу засідання комісії, завірений Держлікслужбою у 10-денний строк з дня проведення атестації.

Фармацевти, яким присвоєна (підтверджена) кваліфікаційна категорія, проходять атестацію один раз на 5 років.

За матеріалами www:dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті