РРО в сільських аптеках: у яких випадках він обов’язковий?

З 1 січня 2019 р. фізичні особи — підприємці, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, мають річний дохід понад 1 млн грн., здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також роздрібну торгівлю лікарськими засобами і медичними виробами, повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО). Про це нагадує Державна фіскальна служба України у Закарпатській області.

У той же час роздрібна торгівля лікарськими засобами та медичними виробами на території села може здійснюватися без застосування РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій до досягнення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій у 250 тис. грн. на один структурний (відокремлений) підрозділ (аптеку, аптечний пункт).

Таким чином, з 1 січня поточного року фізичні особи — підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють продаж ліків та медичних виробів у селі і річний обсяг розрахункових операцій на один пункт продажу яких не перевищує 250 тис. грн., можуть використовувати розрахункові книжки. Усі інші фізичні особи — підприємці — платники єдиного податку, які здійснюють продаж фармацевтичної продукції, – РРО.

За матеріалами zak.sfs.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Віта 22.04.2019 3:34
Доброго дня. А смт.сюди теж входияь чи тільки села?
Юрист 22.04.2019 3:57
Постановою від 23 серпня 2000 р. № 1336 передбачено, тільки на території села. "7. Роздрібна торгівля медичними і фармацевтичними товарами та надання медичних і ветеринарних послуг на території села."

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті