У таблетках для схуднення знайшли наркотики

17 Серпня 2010 9:31 Поділитися

У таблетках для схуднення знайшли наркотикиЯк повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької обл., були проведені пере­вірки додержання вимог Закону України «Про заходи проти­дії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживання ними».

У ході перевірок виявлено, що в аптеках області реалізовувалися засоби для схуднення «LI DA» та «DA LI». До їх складу входять психотропні речовини, обіг яких на території України обмежено. Препарат обіцяв покупцям легке схуднення на 15?кг в місяць й активно рекламувався зірками естради, зазначили у прес-службі прокуратури.

За фактами реалізації цих препаратів органами прокуратури області порушено 5?кримінальних справ.

Також під час перевірок виявлено факт видачі лікарем-наркологом однієї з районних лікарень області рецептів на отримання наркотичних засобів громадянам, які взагалі за медичною допомогою не зверталися. За такими рецептами сторонні особи отримували ліки, до складу яких входили наркотичні засоби. За цим фактом порушено кримінальну справу за ст. 319 Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове слідство.

Прокурорські перевірки тривають.

За матеріалами www.przo.zp.ukrtel.net
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*