АМКУ виявлено факти завищення Хмельницькою міською радою орендної плати деяким аптекам

11 Червня 2019 11:40 Поділитися

Хмельницьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України встановлено, що рішенням Хмельницької міської ради від 30.10.2013 р. № 11 «Про впорядкування управління об’єктами комунальної власності територіальної громади міста Хмельницького» було зменшено розмір орендної ставки для комунальної аптеки в порівнянні з орендною ставкою для інших аптечних закладів.

Так, орендні ставки за використання нерухомого майна спільної власності територіальної громади м. Хмельницький для розміщення аптечних закладів були: для міської комунальної аптеки «Віола» — 3%, а для інших аптечних закладів — 12%.

Зазначена ситуація призводить до нерівних умов здійснення суб’єктами господарювання діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Встановлення вищої орендної ставки для аптечних закладів, які на території м. Хмельницький здійснюють виготовлення ліків за рецептами та/або обслуговують пільгові категорії населення, порівняно з підрозділами міської комунальної аптеки «Віола», призводить до підвищення рівня загальних витрат на їх утримання. Відповідно це має негативний вплив на можливості розширення асортименту реалізації товарів, збільшення кількості аптечних закладів у мережі тощо.

Дії Хмельницької міської ради містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Тому територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало Хмельницькій міській раді привести у відповідність з вимогами чинного законодавства вищезгадане рішення № 11 та встановити рівні умови для здійснення господарської діяльності з роздрібної торгівлі ліками незалежно від форми власності суб’єктів господарювання.

Про вжиті заходи міська рада має поінформувати територіальне відділення Антимонопольного комітету України у двомісячний термін.

За матеріалами www.amc.gov.ua/amku/control/khm/uk/
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті