КМУ затвердив постанову щодо закупівлі послуг із супроводу та профілактики ВІЛ за державні кошти

19 Червня 2019 2:13 Поділитися

12 червня КМУ прийняв постанову № 497 «Про деякі питання надання послуг представникам групи підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ та людям, які живуть з ВІЛ».

Як повідомляє Центр громадського здоров’я України (ЦГЗ), уже у 2019 р. закуповуватимуться послуги із супроводу та профілактики ВІЛ у громадських організацій та інших надавачів послуг, які мають відповідний досвід надання такої допомоги.

Відтепер за кошти державного бюджету фінансуватиметься не тільки лікування ВІЛ, але й соціальна складова роботи з пацієнтами.

Закупівля послуг із супроводу та профілактики ВІЛ-інфекції здійснюватиметься ЦГЗ, який уже розпочав проведення тендерних процедур.

Перший заступник гендиректора ЦГЗ Вік­тор Ляшко зазначив, що великий відсоток успіху в лікуванні ВІЛ-інфекції — це консультування і супровід пацієнтів. І саме завдяки такій підтримці вдається отримати прихильність до щоденного прийому антиретровірусних препаратів.

На сьогодні Україна посідає одне з перших місць серед країн європейського регіону за кількістю ВІЛ-позитивних осіб. За оновленими оціночними даними, на початок 2019 р. в країні проживає близько 200 тис. людей з ВІЛ і понад 60 тис. з них не знають про свій статус.

За матеріалами phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті