Розроблено Положення про Реєстр сертифікатів фахівців з вищою освітою галузі знань «22 Охорона здоров’я»

21 Червня 2019 5:04 Поділитися

14 червня 2019 р. Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) для громадського обговорення оприлюднило проект наказу «Про затвердження Положення про Реєстр сертифікатів фахівців з вищою освітою галузі знань «22 Охорона здоров’я» (далі — Положення).

Положенням визначається:

  • володілець відомостей, що містяться в Реєстрі сертифікатів фахівців з вищою освітою галузі знань «22 Охорона здоров’я» (далі — Реєстр);
  • адміністратор Реєстру;
  • механізм формування та ведення Реєст­ру;
  • механізм надання відомостей з Реєстру.

Відповідно до визначення Реєстр — це електронна база даних, у якій містяться відомості про сертифікати, видані здобувачам вищої освіти за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я» за результатами успішного складання кожного компонента єдиного державного кваліфікаційного іспиту: інтегрованого тестового іспиту «Крок», об’єктивного структурованого практичного іспиту, міжнародного іспиту з основ медицини, іспиту з англійської мови професійного спрямування. Реєстр ведеться у вигляді спеціалізованої електронної бази даних державною мовою.

Володільцем відомостей, що містяться в Реєстрі, стане Міністерство охорони здоров’я України.

Адміністратором Реєстру, а також власником майнових прав на програмне забезпечення стане державна організація «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація» при Міністерстві охорони здоров’я України» (далі — Центр тестування при МОЗ).

Адміністратор Реєстру забезпечуватиме створення та технічну підтримку програмного забезпечення Реєстру, обробку, збереження та захист даних, що містяться в Реєстрі, а також виконуватиме інші функції, передбачені Положенням.

Відомості з Реєстру надаватимуться у вигляді витягу з Реєстру. Вартість надання відомостей встановлюватиметься Центром тестування при МОЗ.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті