Порядок переміщення лікарських засобів громадянами через митний кордон

26 Червня 2019 3:18 Поділитися

У період літніх відпусток та закордонних мандрівок зазвичай громадяни беруть у подорож ліки. Тому, щоб не створити собі незручностей, слід знати порядок переміщення через кордон лікарських засобів.

Пунктом 19 частини 1 статті 370 Митного кодексу України від 13.03.2012 р. № 4495-VI встановлено наступне: лікарські засоби, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України в порядку та обсягах, визначених Кабінетом Міністрів України, вважаються особистими речами.

Обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування встановлені постановою Кабінету Міністрів України (КМУ) від 23.05.2012 р. № 458.

Згідно з пунктом 1 даної постанови громадяни можуть ввозити на митну територію України лікарські засоби, які переміщуються в ручній поклажі та/або в супроводжуваному або несупроводжуваному багажі громадянина, у таких обсягах:

  • у кількості, що не перевищує 5 упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини);
  • у кількості, що не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я.
За матеріалами ch.sfs.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті