ЄБРР надасть АТ «Фармак» фінансування в розмірі 15 млн євро

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і АТ «Фармак» підписали угоду про надання кредиту в сумі 15 млн євро. Гроші підуть на збільшення виробничих потужностей та оснащення сучасним обладнанням, розширення виробництва й будівництво нового лабораторно-виробничого комплексу. Загалом у 2019 р. «Фармак» планує інвестувати в розвиток 1,045 млрд грн. Ці кошти підуть на завершення нового таблеткового виробництва, проект рідких лікарських засобів (РЛЗ-3), новий офісно-лабораторний комплекс, ІТ, забезпечення якості та лабораторне обладнання.

«Фармак» обрав шлях безперервного розвит­ку. Ми робимо доступними сучасні ефективні лікарські засоби. Інвестиції Європейського банку реконструкції та розвитку в розмірі 15 млн євро допоможуть нам наростити виробничі потужності. Стратегічна мета нашої компанії — розширити свою присутність на міжнародних ринках, залишаючись лідером в Україні. Задля цього ми впроваджуємо інноваційні технології, закуповуємо сучасне обладнання, створюємо нові робочі місця. Усе це вимагає значних інвестицій. І вже вдруге ЄБРР інвестує в наше виробництво. Для нас ця співпраця — ознака високого рівня довіри до роботи й розвитку нашої компанії, відповідності її європейським стандартам і нормам ведення бізнесу. Це ще раз підкреслює правильність обраного нами напрямку та доводить надійність компанії «Фармак» для міжнародних інвесторів», — зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор АТ «Фармак».

«Фармак» — компанія з європейськими амбіціями і стратегією розширення присутності на іноземних ринках. Тому Європейський банк реконструкції та розвитку вже вдруге підтримує «Фармак» і впевнений у подальшій плідній співпраці. Інвестиції в «Фармак» допоможуть компанії у сфері розширення діяльності з досліджень та розробки, що сприятимуть розвитку інновацій, впровадженню найкращої галузевої практики та стимулюванню конкуренції серед українських фармацевтичних виробників. Лише у 2018 р. український фармацевтичний ринок виріс більш ніж на 27% у гривні та демонструє знач­ний потенціал подальшого розширення. «Фармак» має гарні можливості для того, щоб скористатися цим трендом і пропонувати українським споживачам доступні за цінами високоякісні ліки», — зазначила Флоранс Башелард-Бакал, регіональний керівник департаменту виробництва і послуг ЄБРР.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті