Увага, новинка: чорна таблетка, розроблена для покращення травлення

Серед різноманітних чинників зовнішнього середовища, які впливають на організм людини, харчування є одним з найважливіших. Не секрет, що сучасний шалений ритм життя часто призводить до виникнення проблем з травленням, які призводять до дискомфорту, зниження працездатності й погіршення настрою загалом. Виникають ці явища не в останню чергу через незбалансоване харчування, вживання фастфуду та алкоголю, які призводять в тому числі до дефіциту травних ферментів та виникнення диспепсії. Так, саме диспепсія становить близько 40–70% усіх скарг на стан шлунково-кишкового тракту. Саме тому забезпечення нормальної роботи травної системи є критично важливим для людського організму. Серед різноманіття продуктів, що розроблені з метою комплексного підходу у боротьбі з порушеннями травлення, компанія «Юнікем Лабораторіз ЛТД» пропонує українському споживачеві продукт ЮНІЕНЗИМ®.
Ферменти виступають у ролі каталізаторів практично у всіх процесах життєдіяльності

Ферменти, або ензими — органічні каталізатори білкової природи, наявні у всіх живих клітинах, що сприяють перетворенню одних речовин на інші. Ферменти виступають у ролі каталізаторів практично у всіх процесах життєдіяльності, скеровуючи та регулюючи обмін речовин організму.

Для ферментів характерним є те, що їх синтез та каталітична активність контролюються на генетичному рівні, а також за участю низькомолекулярних сполук-субстратів або продуктів реакції. Подібно до всіх каталізаторів, ферменти прискорюють як пряму, так і зворотну реакції, знижуючи енергію активації процесу. При цьому відмінність ферментів від їх небілкових каталізаторів полягає у високій специфічності.

ЮНІЕНЗИМ® — нове, це добре забуте старе!

ЮНІЕНЗИМ® тільки-но з’являється на полицях українських аптек, проте не є новим для українського споживача. Багато років тому продукт уже був добре знайомим українцям та наразі активно повертається на вітчизняний ринок.

Особливість продукту ЮНІЕНЗИМ® забезпечується компонентами природнього походження, що входять до його складу: ферментами рослинного походження, грибковою діастазою та папаїном, а також активованим вугіллям.

Папаїн — фермент, що проявляє протеолітичну активність, отримують із соку незрілих плодів папаї Carica papaya. Сік складається в основ­ному із суміші папаїну, хімопапаїну та протеолітичних ферментів, здатних розщеп­лювати білки. При цьому їх властивості подібні до таких природного пепсину — ферменту, який виробляється в організмі людини в процесі травлення.

Перевага папаїну перед пепсином полягає в тому, що він активний у широкому діапазоні значень рН (3–10,5) у порівнянні з пепсином, який не діє при значенні рН вище 4,5. Таким чином, папаїн активний як у кислотному, так і в лужному середовищі, внаслідок чого використовується як при гіпоацидних, так і при гіперацидних станах (Пенджіев А.М., Абдулаєв А., 2016).

Грибкова діастаза, що є наступним компонентом продукту ЮНІЕНЗИМ®, отримується при вирощуванні штаму культури Aspergillus oryzae, та складається з двох видів амілаз — альфа-амілази та бета-амілази. Грибкова діастаза має виражену амілолітичну дію щодо харчового крохмалю (розщеплює складні вуглеводи до простих дисахаридів). Так, 1 частина грибкової діастази здатна розщепити до 800 частин крохмалю (ступінь розщеп­лення дорівнює 1:800). Альфа-амілаза також допомагає в засвоєнні багатих вуглеводами харчових продуктів.

На відміну від панкреатичних ферментів грибкова діастаза активна і в лужному і в кислому середовищі

На відміну від панкреатичних ферментів грибкова діастаза активна і в лужному і в кислому середовищі, що робить її використання більш доцільним при ферментній недостатності (Маслова Н.Ф., Крамаренко Е.А., 2008).

Активоване вугілля, що також входить до складу ЮНІЕНЗИМ®, є одним з найпоширеніших представників ентеросорбентів. Вугілля характеризується дезінтоксикаційними властивостями, які проявляються в адсорбції токсичних речовин до їх всмоктування в шлунково-кишковому тракті (Садовникова І.І., 2010).

Його пориста поверхня адсорбує гази, зменшуючи їх обсяг, в результаті чого полегшуються симптоми метеоризму і здуття в черевній порожнині, діареї та лихоманки, пов’язаної з розладом шлунку.

Викладене вище дозволяє зробити висновок про те, що ЮНІЕНЗИМ® включає всі необхідні інгредієнти, які сприяють нормалізації процесів травлення. Крім цього, комплекс компонентів продукту сприяє полегшенню симптомів, що супроводжують порушення травлення, — здуття, диспепсії, відрижки, відчуття переповненості і скупчення газів у черевній порожнині.

Крім того, наявність у продукті ЮНІЕНЗИМ® активованого вугілля забезпечує цікавий чорний колір таблеток, що вигідно відрізняє їх від того різноманіття дуже схожих білих пігулок, що вже присутні в наших аптечках та косметичках.

Клінічно доведена ефективність та довіра лікарів

Активні компоненти, що входять до складу ЮНІЕНЗИМ®, окрім інших переваг, можуть також похизуватися добре вивченою та доведеною клінічною ефективністю та довірою лікарів.

Так, дослідження, у ході якого вивчали ефективність та безпеку грибкової діастази та папаїну у пацієнтів з невиразковою диспепсією, показало значне зниження частоти симптомів на 14-й день прийому порівняно з вихідним рівнем. Для здуття живота цей показник становив 93,3%, для метеоризму — 92,1%, а дискомфорту в животі — 80%.

Крім того, 96% лікарів оцінили ступінь ефективності цих компонентів від хорошого до відмінного в усуненні диспептичних симптомів. Загалом, 64,8% пацієнтів відзначили відмінну переносимість продуктів на основі папаїну та грибкової діастази, що є основою продукту ЮНІЕНЗИМ®.

Загалом про головне

ЮНІЕНЗИМ® розроблений спеціально для пацієнтів з метеоризмом, вираженою диспепсією й абдомінальним дискомфортом задля поліпшення процесів травлення і всмоктування, нормалізації випорожнень, а також зменшення проявів метеоризму. Окрім іншого, ЮНІЕНЗИМ® може представляти особливий інтерес для споживача, оскільки містить вдалу комбінацію компонентів і, що важливо, доступний за ціною.

ЮНІЕНЗИМ®  — на сторожі роботи вашої травної системи!

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Останні новини та статті