Утилізація та знищення лікарських засобів, термін придатності яких минув, — роз’яснення Держлікслужби

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) у м. Київ нагадує, що відповідно до статті 23 Закону України «Про лікарські засоби» неякісні лікарські засоби, включаючи ті, термін придатності яких закінчився, підлягають утилізації та знищенню. Забороняється з будь-яких підстав подовження терміну придатності лікарських засобів.

Утилізація та знищення лікарських засобів проводяться відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 24.04.2015 р. № 242 «Про затвердження правил утилізації та знищення лікарських засобів» (далі — Правила).

Дані правила є обов’язковими для виконання всіма суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з обігом лікарських засобів, утилізацією та знешкодженням відходів.

Лікарські засоби, які не підлягають подальшому застосуванню, набувають статусу «відходи». Надалі вони передаються для утилізації чи знешкодження суб’єктам господарювання, які мають відповідні ліцензії на здійснення такої діяльності, безпосередньо або через постачальників.

Згідно з пунктом 6 розділу ІІ «Порядок поводження з лікарськими засобами, що не підлягають подальшому використанню» суб’єкти господарювання, які мають лікарські засоби, що не підлягають подальшому використанню, подають органам державного контролю за місцем провадження діяльності інформацію про передачу таких лікарських засобів на утилізацію або знешкодження.

Інформація про передачу лікарських засобів, що не підлягають подальшому використанню, для утилізації або знешкодження, подається в паперовому та електронному вигляді за формою, наведеною в додатку 2 до зазначених Правил.

За матеріалами dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті