Працівників Національного інституту раку звинувачують у корупції

20 Серпня 2019 4:06 Поділитися

Прес-служба прокуратури міста Києва повідомляє про викриття групи службових осіб Національного інституту раку, які незаконно збагачувалися за рахунок онко­хворих українців. Корупційну схему вдалося викрити завдяки спільним зусиллям працівників прокуратури міста, Національної поліції та слідчих.

Встановлено, що один з лікарів-онкологів і завідувач поліклінічного відділення інституту займалися вимаганням коштів від пацієнтів за призначення та видачу лікарських препаратів, які були закуплені за бюджетні кошти, що необхідні для проведення хіміотерапії. Свої вимоги вони обґрунтовували обмеженою кількістю безкоштовних ліків та отримували винагороду від 4 тис. грн. за один сеанс лікування.

Крім цього, повідомляється про факти отримання посадовцями інституту відкатів від постачальників медичних препаратів у разі продажу більш дорогих ліків, ніж аналогічної якості закуплені за державний кошт. Таким чином вони отримували від 15 до 20% від вартості проданих лікарських засобів.

На даний момент відомо, що на підставі судової ухвали в службових приміщеннях інституту та за місцем проживання фігурантів справи вже проведено обшуки. У ході обшуків вдалося вилучити задокументовані докази та гроші, які могли бути отримані в результаті вищезгаданих незаконних дій. Наразі продовжуються слідчі та процесуальні дії задля притягнення корупціонерів до відповідальності.

За матеріалами kyiv.gp.gov.ua
Фото прес-служби прокуратури міста Києва
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті