В Україні розпочала роботу місія Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН FAO Assessment Tool for Laboratories and Antimicrobial resistance Surveillance Systems» (FAO-ATLASS), яка вивчатиме національну систему боротьби з антимікробною резистентністю. Про це повідомили в прес-службі Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).
Початку роботи місії була присвячена зустріч експертів FAO з представниками українських відомств, які працюють у сфері тваринництва, ветеринарної медицини та безпеки харчових продуктів.
Держпродспоживслужбу представляв її очільник Володимир Лапа, фахівці Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, а також Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.
Основною метою роботи експертів FAO в Україні на даному етапі є вивчення ситуації з антимікробною резистентністю, яке включатиме збір й аналіз даних для напрацювання подальших рекомендацій.
«Під час місії експерти FAO планують ознайомитися з роботою лабораторій та вивчити систему контролю за використанням антибіотиків у тваринництві. Для цього застосовуватиметься спеціальна система оцінки — ATLASS», — зазначили у Держпродспоживслужбі.
Повідомляється, що місія працюватиме в Україні впродовж тижня. Після цього буде сформований та переданий українській стороні відповідний звіт.
Коментарі
Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим