Міжнародні експерти вивчають системи запобігання антимікробній резистентності в Україні

02 Жовтня 2019 12:33 Поділитися

В Україні розпочала роботу місія Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН FAO Assessment Tool for Laboratories and Antimicrobial resistance Surveillance Systems» (FAO-ATLASS), яка вивчатиме національну систему боротьби з антимікробною резистентністю. Про це повідомили в прес-службі Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

Початку роботи місії була присвячена зуст­річ експертів FAO з представниками українських відомств, які працюють у сфері тваринництва, ветеринарної медицини та безпеки харчових продуктів.

Держпродспоживслужбу представляв її очільник Володимир Лапа, фахівці Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, а також Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Основною метою роботи експертів FAO в Україні на даному етапі є вивчення ситуації з антимікробною резистентністю, яке включатиме збір й аналіз даних для напрацювання подальших рекомендацій.

«Під час місії експерти FAO планують ознайомитися з роботою лабораторій та вивчити систему контролю за використанням антибіотиків у тваринництві. Для цього застосовуватиметься спеціальна система оцінки — ATLASS», — зазначили у Держпродспоживслужбі.

Повідомляється, що місія працюватиме в Україні впродовж тижня. Після цього буде сформований та переданий українській стороні відповідний звіт.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото Держпродспоживслужби

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Інші статті розділу


Останні новини та статті