Триває робота над новим Трудовим кодексом

04 Жовтня 2019 1:03 Поділитися

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України (далі — Комітет) продовжує роботу над проектом нового Трудового кодексу України, про що його голова Галина Третьякова повідомила публічно під час виступу на Форумі національної бізнес-коаліції, що відбувся 23.09.2019 р. у Києві.

Г. Третьякова зазначила, що найімовірніше протягом 1,5–2 міс українці побачать новий, ліберальний Трудовий кодекс, який профільний комітет наразі намагається розробити з простими і дешевими умовами відкриття та закриття робочого місця, що має стимулювати їх створення. Вона висловила бажання, щоб протягом наступних 5 років представники бізнесу створили 1 млн нових робочих місць, та додала, що бізнес має включитися в пенсійну реформу другого рівня. Так, отримавши здешевлення на відкритті-закритті робочих місць, підприємці мають направляти 1–2% на створення власних накопичень для громадян.

Іншим нюансом у реформуванні соціальної політики є зміна формату регулювання надання допомоги чорнобильцям, учасникам бойових дій та іншим категоріям від допомоги за статусом до допомоги за реально нанесену життю та здоров’ю шкоду. Причинами такої зміни є недостатній обсяг коштів, що витрачається на мільйони громадян, які мають відповідний статус, проте не є нужденними, відповідно, соціальна політика в даному напрямку стане адресною. Голова Комітету додала також, що сам Фонд соціального страхування потребує потужної реформи.

Окрім вищезазначеного, Г. Третьякова заявила, що обіцянку, яка була в програмі партії «Слуга народу» щодо розробки закону про лобіювання, буде виконано. Передбачається, що новий закон сприятиме прозорості відносин між політиками та бізнесом й розумінню того, на що бізнес витрачає кош­ти, коли готує нові законопроекти, які саме це кошти, чи сплачуються з них податки і т.д. З цією метою вона закликала бізнес-спільноту надавати власні проекти та пропозиції й підтримувати зворотний зв’язок.

За матеріалами rada.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*