Для сплати податків і зборів з 2021 р. запроваджується єдиний рахунок

08 Жовтня 2019 4:06 Поділитися

4 жовтня 2019 р. Парламент схвалив у другому читанні та в цілому проекти Законів України від 29.08.2019 р. № 1049 «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та № 1051 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Обидва законопроекти мають на меті запровадити єдиний рахунок для сплати податків і зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з 1 січня 2021 р. Такий єдиний рахунок відкриється в Державній казначейській службі України для Державної податкової служби (ДПС), яка адмініструє надход­ження на нього податків і зборів від платників податків. Мета проектів, відповідно, спростити процедуру сплати податків і зборів та єдиного соціального внеску для підприємців, які користуватимуться єдиним рахунком після подання заявки до ДПС через власний електронний кабінет.

Проектами передбачено можливість сплати через єдиний рахунок:

  • податку на прибуток підприємства;
  • податку на доходи фізичних осіб;
  • єдиного соціального внеску;
  • єдиного податку;
  • рентної плати;
  • податкового боргу за всіма вищеперерахованими податками.

У той же час єдиний рахунок не дозволить підприємцям сплачувати податок на додану вартість та акцизний податок з реалізації спирту та пального, для сплати яких діють інші спеціальні системи електронного адміністрування.

Повідомляється, що після подання заявки на відкриття єдиного рахунку підприємство зможе використовувати єдиний рахунок уже на наступний день, однак припинити його використання можна буде не раніше 1 січня наступного року. Для сплати відповідної суми коштів платник податків подаватиме до банку на виконання розрахунковий документ про перерахування коштів на єдиний рахунок. Згодом у своєму електронному кабінеті він зможе ознайомлюватися з реєстром, сформованим ДПС, о платежах і визначати напрямок використання помилково або надлишково сплачених ним сум коштів.

Після ухвалення у Верховній Раді Украї­ни обох законопроектів, з’явилася інформація про надходження проекту постанови від 07.10.2019 р. за реєстр. № 1049-П, яким пропонується скасувати рішення Верхов­ної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України № 1049 за ініціативи народного депутата Олексія Гончаренка. Наразі текст проекту постанови відсутній, однак до завершення його розгляду в Парламенті Президент Украї­ни не зможе підписати зазначений законопроект № 1049.

За матеріалами www.kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті