Співпраця НСЗУ та місцевої влади задля трансформації системи охорони здоров’я

15 Жовтня 2019 3:13 Поділитися

Успіх трансформації системи охорони здоров’я залежить у тому числі й від місцевої влади. Законодавство України про місцеве самоврядування передбачає, що місцева влада відповідальна за забезпечення медичного обслуговування на відповідній території. Про це інформується на сторінці Національної служби здоров’я України (НСЗУ) у Facebook.

Місцева влада є власником закладів охорони здоров’я, а НСЗУ — єдиним замовником та платником. НСЗУ є замовником, який оплачує закладам за надані медичні послуги, які пацієнт отримує безоплатно.

Передумовою переходу до наступного етапу впровадження трансформації системи охорони здоров’я є підготовка закладів охорони здоров’я до укладення договорів з НСЗУ в рамках впровадження програми медичних гарантій з 2020 р.

Тому завданням місцевої влади є забезпечення готовності медичних закладів до укладення договорів з НСЗУ. Першим та основ­ним кроком для трансформації медичного закладу є автономізація, комп’ютеризація та підключення до електронної системи охорони здоров’я.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті