Заборонити КМУ проводити конкурс на посаду державного секретаря МОЗ: до суду надійшла відповідна заява

18 Жовтня 2019 7:04 Поділитися

До Окружного адміністративного суду міста Київ (далі — ОАСК) надійшла заява про забезпечення позову Артема Янчука. У заяві А. Янчук просить суд до подання безпосередньо самого позову зупинити дію розпоряджень Міністерства охорони здоров’я України від 12.10.2019 р. щодо його звільнення з посади державного секретаря Міністерства охорони здоров’я та щодо тимчасового покладення виконання обов’язків на Інну Солодку. Про це повідомляється на сайті ОАСК.

Серед інших вимог заяви — заборонити Кабінету Міністрів України вчиняти будь-які дії щодо проведення конкурсу на посаду державного секретаря МОЗ, а також щодо призначення державного секретаря чи покладення його обов’язків на інших осіб.

Наразі судом вирішується питання стосовно наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову до подання відповідного позову до ОАСК.

Варто зазначити, що відповідно до ч. 2 ст. 150 Кодексу адміністративного судочинства України забезпечення позову допускається як до пред’явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо:

1) невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду; або 2) очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень та порушення прав, свобод або інтересів особи, яка звернулася до суду, таким рішенням, дією або бездіяльністю.

Нагадаємо, Уряд 12 жовтня звільнив А. Янчука з даної посади, опираючись на положення ч. 1 ст. 871 Закону України «Про державну службу». Даним положенням передбачено, що суб’єкт призначення може прийняти рішення про звільнення державного службовця з посади державної служби категорії «А» за власною ініціативою, за поданням Прем’єр-міністра України або відповідного міністра протягом 4 міс з дня призначення Прем’єр-міністра України або відповідного міністра з одночасним зарахуванням такого державного службовця у штат відповідного державного органу.

У зв’язку з цим 16 жовтня Уряд прийняв рішення про оголошення конкурсу на зайняття посади державного секретаря МОЗ України.

За матеріалами oask.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті