«PLANTA+. ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

22 Жовтня 2019 12:59 Поділитися

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції на тему «PLANTA+. ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ», присвяченої пам’яті доктора хімічних наук, професора Ніни Павлівни Максютіної (до 95-річчя від дня народження), яка відбудеться

20–21 лютого 2020 р.

на базі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (кафедра фармакогнозії та ботаніки), м. Київ, вул. Пушкінська, 22.

До участі у конференції запрошуємо:

наукових та науково-педагогічних працівників наукових установ, закладів вищої освіти фармацевтичного, медичного, біологічного профілю, докторантів, аспірантів, студентів, співробітників фармацевтичних підприємств та громадських організацій.

Робочі мови конференції:

українська, російська, англійська.

Форми участі у конференції:

  • усна доповідь;
  • стендова доповідь;
  • заочна участь (лише публікація матеріалів);
  • участь у конференції без доповіді.

Термін подачі матеріалів

Матеріали, оформлені згідно з вимогами, просимо надсилати до 20 листопада 2019 р. (включно) на електронну адресу:

[email protected]

Електронна адреса відповідальних осіб за електронне видання:

Аліна Юріївна Бутко, кандидат фармацевтичних наук, доцент

Тел.: (050) 236-42-40, e-mail: [email protected]

Віталій Тарасович Підченко, кандидат фармацевтичних наук, доцент

Тел.: (093) 767-02-24, e-mail: [email protected]

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті конференції

https://planta-plus.com.ua/

Довідка

Ніна Павлівна Максютіна (19.02.1925–17.11.2015) – фітохімік, фармакогност, доктор хімічних наук (1972), професор (1972), лауреат премії Всесоюзного товариства винахідників і раціоналізаторів серед жінок (1982), заслужений діяч науки і техніки України (2004).

Ніна Павлівна належить до тієї особливої когорти людей, які самовіддано служать улюбленій справі. І доказом цьому є той факт, що все її свідоме життя було нерозривно пов’язане з науковою діяльністю. Не одне покоління науковців, провізорів та студентів й до сьогодні вчиться на її наукових працях, підручниках, посібниках. Вона зробила значний внесок у формування української наукової школи фітохіміків у галузі фармацевтичних наук, що було важливою основою створення нових ефективних стандартизованих лікарських засобів рослинного походження. Ніна Павлівна запропонувала новий хроматографічний метод, що дозволив в короткий термін дослідити понад 700 рослинних об’єктів.

Науковий здобуток Н.П. Максютіної включає 8 монографій, 29 патентів і авторських свідоцтв на винаходи. Вона відкрила шлях у науку десяткам молодих вчених, під її керівництвом захищено 5 докторських та 19 кандидатських дисертацій. Нею було розроблено понад 40 лікувально-профілактичних засобів та 16 лікарських препаратів на основі рослинної сировини: Кверцетин в таблетках і в гранулах, Корвітин для ін’єкцій, Пастернін, Пастинацин, Бероксан, Плантаглюцид, Фларонін, Флассилін, Гіперозид, Вітапектин, медове желе «Вита», Фітосорбент, Арктан, Арктолігнан, Софора, Робінія, Тиліа, Тиліавіт, Енерговітал, ціла серія «Фітосорбинів-Планта» та багато інших. Ці препарати випускалися в Україні відомими виробниками: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», фармацевтична компанія «Здоров’я», ТОВ Дослідний завод «ДНЦЛЗ», ПП «Максютіна і син. Цілющі сили природи».

На базі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбудеться Міжнародна науково-практична конференція на тему «PLANTA+. ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ», присвячена пам’яті видатного вченого, доктора хімічних наук, професора Ніни Павлівни Максютіної (до 95-річчя від дня народження).

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті