Скасування державної монополії на виробництво спирту — подано відповідний проект закону

Володимир Зеленський, Президент України, подав до Верховної Ради України законопроект від 23.10.2019 р. № 2300 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва та обігу спирту етилового (наразі текст документа не оприлюднено). Про це інформується на офіційному веб-порталі Президента України.

Зокрема, проектом передбачається, що 1 січня 2020 р. скасовується державна монополія на виробництво спирту.

Окрім того, оптову торгівлю етиловим спиртом для медичних та ветеринарних цілей зможуть здійснювати заклади охорони здоров’я та суб’єкти господарювання (організації) зооветеринарного постачання, незалежно від форми власності за наявності відповідної ліцензії. Порядок ведення реєстру зазначених закладів встановлюватиме Кабінет Міністрів України.

Також законопроект запроваджує повну лібералізацію експорту спирту з України, в тому числі етилового спирту. Здійснювати таку діяльність матимуть можливість лише ті суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на виробництво спирту.

За матеріалами president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті