Міністерство соціальної політики України перегляне вміст «пакунка малюка»

31 Жовтня 2019 11:12 Поділитися

Міністерство соціальної політики України (Мінсоцполітики) повідомляє, що відбудеться перегляд вмісту набору для допомоги при народженні дитини.

«Вміст «пакунка малюка» буде переглянутий. З цього приводу є різні думки і наприкінці листопада – початку грудня ми їх усі згрупуємо. Ціна «пакунка» залишиться колишньою — у межах 5 тис. грн. Постанову ми не змінюємо (постанова КМУ від 20.06.2018 р. № 512)», — повідомив Олег Коваль, заступник міністра соціальної політики.

Також О. Коваль зазначив, що Мінсоцполітики знайшло вирішення проблеми із «бебі-боксами» для жителів Донецької обл. Це єдина область в Україні, яка з початку програми «Пакунок малюка» не отримала жодного.

Вирішення проблеми знаходиться у монетизації пакунка, тобто замість «бебі-бокса» новоспечені батьки отримуватимуть його грошовий еквівалент.

Варто зазначити, що «пакунок малюка» — це набір із 25 необхідних речей для новонароджених. У нього входять підгузки, кілька видів пелюшок, дві ковдри, шкарпетки та одяг, предмети дитячої гігієни, рушник, іграшка.

Отримати його можуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь. «Пакунок малюка» надається кожній родині при виписці з пологового будинку.

З початку реалізації проекту 329 773 дитини отримали «пакунок малюка», що становить 99% кількості дітей, народжених з 1.09.2018 р. (334 163 дитини).

За матеріалами msp.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті