Глобальний ринок вакцин проти сезонного грипу може досягти 6,5 млрд дол. США у 2028 р.

04 Листопада 2019 2:46 Поділитися

За підсумками 2018 р. ринок вакцин проти сезонного грипу на 8 найбільших ринках* оцінюється в 4,6 млрд дол. США. Протягом наступних 10 років аналітична компанія GlobalData очікує помірного зростання, в середньому на 3,7% щорічно, і за підсумками 2028 р. обсяг цього ринку може досягти 6,5 млрд дол.

У сфері створення вакцин проти грипу аналітики GlobalData прогнозують перехід від технологій на основі курячих яєць до клітинних. У звіті «Seasonal Influenza: Global Drug Forecast and Market Analysis to 2028» зазначено, що лонч нових, більш дорогих, але потенційно більш ефективних вакцин стане основним драйвером зростання ринку протигрипозних вакцин.

Протягом наступного десятиліття аналітики прогнозують значне підвищення рівня продажів квадривалентних вакцин проти грипу Flucelvax і Flublok. Передбачається, що в поєднанні зі схваленням вакцини, що містить вірусоподібні частки (virus-like particle) MDG-2271 і експериментальної вакцини Nanoflu, а також універсальних вакцин Multimeric-001 (M-001), RedeeFlu і FLU-v, це буде стимулювати зростання ринку вакцин проти сезонного грипу на 8 найбільших ринках. Деякі експерти вважають, що появи універсальних вакцин проти грипу можна очікувати протягом наступних 5 років, інші переконані, що для проведення необхідних клінічних досліджень знадобиться трохи більше часу. Експерти також підкреслюють, що універсальні вакцини, швидше за все, доповнять традиційну вакцинацію, але не замінять її**.

За матеріалами www.globaldata.com


* США, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Великобританія, Японія і Бразилія.

** Віруси грипу постійно мутують, і кожного року можуть циркулювати різні штами. Крім того, імунітет від вакцинації згодом слабшає. Щоб забезпечити найкращий захист від вірусів, що циркулюють в даний період, склад сезонних вакцин проти грипу щороку оновлюється. Проблема в тому, що прогнози епідеміологів не завжди точні. Передбачається, що універсальна вакцина проти грипу могла б захищати від більшості штамів вірусу грипу протягом тривалого періоду часу.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті