Фінансове забезпечення потреб територіальної громади столиці — Київська міська рада

13 Листопада 2019 3:38 Поділитися

На пленарному засіданні Київської міської ради, яке відбулося 12 листопада поточного року, депутати звернулися до Верховної ради України та Кабінету Міністрів України стосовно фінансування забезпечення потреб територіальної громади міста Київ. Про це йдеться на сайті Київської міської ради.

Зазначається, що відповідно до проекту Державного бюджету на 2020 р. зменшуються доходи місцевого самоврядування всупереч тому, що протягом останніх років значно розширено повноваження та сфери відповідальності територіальних громад.

«Передбачений у Державному бюджеті фінансовий ресурс — субвенції, дотації місцевим бюджетам — не дозволить органам місцевого самоврядування належно виконувати власні та делеговані повноваження, зокрема, у сфері охорони здоров’я, освіти, соціального захисту», — наголосив Віталій Кличко, мер Києва.

Тому, відповідно, Київська міська рада просить Кабінет міністрів України та Парламент встановити розмір освітньої субвенції на наступний рік у розмірі 105 млрд грн. Також необхідна компенсація від держави на суму 14,6 млрд грн. для підвищення заробітної плати освітянам.

Потрібно передбачити на 2020 р. додаткову дотацію на утримання закладів освіти та охорони здоров’я в обсязі не менше, ніж 20 млрд грн. та її формульний розподіл між районними бюджетами, бюджетами об’єднаних територіальних громад, міст обласного значення та Києва.

Окрім того, потребує вирішення питання перерахування коштів субвенції місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій, передбаченої у Державному бюджеті на 2019 р., та залишків, що переходять з 2018 р.

За матеріалами kmr.gov.ua,
фото взяте із сайту Київської міської ради
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті