Закон щодо посилення відповідальності за фальсифікацію ліків набув чинності 28 листопада

У зв’язку з опублікуванням у газеті «Голос України» № 227 від 27.11.2019 р., 28 листопада поточного року набуває чинності Закон України від 12.11.2019 р. 284-IX «Про внесення змін до статті 321-1 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів».

Варто нагадати, що даний закон посилює покарання у вигляді позбавлення волі за фальсифікацію ліків. Окрім того, закон посилює відповідальність службових осіб, діяльність яких безпосередньо пов’язана з обігом лікарських засобів.

Відповідно, розповсюдження завідомо фальсифікованих ліків службовою особою шляхом зловживання службовим становищем, медичним або фармацевтичним працівником або ж за допомогою інформаційних систем, зокрема інтернету, карається позбавленням волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна.

Якщо ж дії, вказані у чч. 1 та 2 згадуваної статті, спричинили смерть особи або інші тяжкі наслідки або були вчинені в особливо великих розмірах, то за це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна (до цього санкція за такі дії передбачала позбавлення волі на строк від 8 до 10 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна).

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті