Як зміниться ринок сезонних вакцин проти грипу у найближчі 10 років?

28 Листопада 2019 12:29 Поділитися

Обсяги ринку сезонних вакцин проти грипу на 8 ключових ринках (США, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Великобританія, Японія та Бразилія) збільшаться з 4,6 млрд дол. США у 2018 р. до 6,5 млрд дол. в 2028 р. при помірних середньорічних темпах зростання (compound annual growth rate – CAGR), який становитиме 3,7%. Як повідомляє аналітична компанія GlobalData, перехід від вакцин, створених із використанням курячих ембріонів, до клітинних, рекомбінантних та універсальних вакцин проти грипу для забезпечення надійнішого захисту від сезонних епідемій грипу призведе до зростання ринку сезонних вакцин протягом наступних 10 років.

У складі продуктового портфелю сезонних вакцин проти грипу, що знаходяться на завершальних етапах розробки, переважають вакцини, створені на базі культури клітин і рекомбінантних технологій, які, як очікується, акумулюють 38% сукупної частки ринку у 8 ключових країнах, а обсяг їх продажу досягне 2,5 млрд дол. до 2028 р., відібравши частку ринку у три- та чотиривалентних вакцин проти грипу, створених на базі курячих ембріонів.

В останньому звіті компанії GlobalData «Seasonal Influenza: Global Drug Forecast and Market Analysis to 2028» відмічається, що лонч нових, дорожчих, але потенційно ефективніших вакцин є головним рушієм зростання ринку вакцин проти грипу, в той час як низькі показники вакцинації – особливо в Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Великобританії та Японії – це основні бар’єри на шляху зростання ринку сезонних вакцин проти грипу.

Філіп Розенбаум (Philipp Rosenbaum), доктор філософії, фармацевтичний аналітик GlobalData, пояснює: «Обсяги продажу клітинної чотиривалентної вакцини Flucelvax компанії Seqirus та рекомбінантної чотиривалентної вакцини Flublok компанії Sanofi продемонструють високі темпи зростання в результаті їх лончу в Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Великобританії та Бразилії. Крім того, зростанню обсягів продажу сезонних вакцин проти грипу на 8 ключових ринках (США, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Великобританія, Японія та Бразилія) впродовж прогностичного періоду буде сприяти схвалення вірусоподібної (virus-like particle – VLP) чотиривалентної вакцини MDG-2271 компанії Medicago та чотиривалентної вакцини Nanoflu компанії Novavax, а також універсальних вакцин проти грипу від Biondvax, FluGen та Imutex».

Ключові лідери думок, опитані компанією GlobalData, констатували, що підвищення ефективності вакцин є однією з головних незадоволених потреб на ринку сезонного грипу, поряд із низьким рівнем вакцинації. Запуск універсальних, клітинних та рекомбінантних вакцин проти грипу нового покоління дозволить вдовольнити незадоволену потребу, одночасно надаючи платформу для задоволення соціальних потреб, таких як нерішучість щодо вакцинації.

У звіті GlobalData встановлено, що частота вакцинації проти грипу значно відрізняється на 8 ключових ринках (США, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Великобританія, Японія та Бразилія), наприклад у Бразилії вакциновано проти грипу 83% дітей та в Німеччині – 2%. Через кліматичні особливості в Бразилії сезон грипу може розпочатися до початку вакцинації, тому цей ринок може бути особливо сприйнятливим до універсальних вакцин проти грипу, що обіцяє захист від множинних штамів протягом декількох сезонів грипу.

Ф. Розенбаум додає: «Первинне дослідження GlobalData виявило різні думки щодо термінів лончу універсальних вакцин проти грипу. Хоча деякі експерти очікують, що універсальні вакцини проти грипу з’являться на ринку протягом 5 років, інші зазначили, що клінічні дослідження, необхідні для підтвердження довгострокового захисту від вірусу грипу, займуть набагато більше часу.

Експерти також підкреслили можливі компроміси між більшою кількістю штамів вірусу, від яких захищає вакцина, та довгостроковим захистом від грипу, припустивши, що універсальні вакцини проти грипу можуть швидше доповнити традиційну вакцинацію проти грипу, ніж замінити її».

За матеріалами www.globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті