В Україні запрацює Офіс фінансового контролю

12 Грудня 2019 5:33 Поділитися

Прем’єр-міністр Украї­ни Олексій Гончарук на власній офіційній сторінці в соціальній мережі повідомив, що 11 грудня 2019 р. Кабінет Міністрів України створив Офіс фінансового контролю, який замінить Державну аудиторську службу (далі — Держ­аудитслужба). Даний крок здійснено на виконання Указу Президента від 08.11.2019 р. № 837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» та постанови Уряду від 04.10.2019 р. № 188-IX «Про Програму діяльності Кабінету Міністрів України».

У жовтні 2019 р. Держаудитслужбу було повернуто під керівництво Міністерства фінансів України і міністр фінансів Оксана Маркарова повідомляла про плани щодо її подальшого реформування в новий орган фінансового інспектування та аудиту, з акцентом на державні компанії та місцеві бюджети, без дублювання функцій Рахункової палати та внутрішніх аудиторів головних розпорядників. Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет також нещодавно анонсував скорочення штату служби, у якій працювало 3212 людей, приблизно до 400 службовців.

Держаудитслужба існувала в Україні з 2016 р., вона була створена замість Державної фінансової інспекції. Наразі Уряд ухвалив рішення про створення Офісу фінансового контролю, який, за словами О. Гончарука, має захистити громадян і бізнес від фінансового шахрайства та сприяти передбачуваності й надійності в частині розпорядження пуб­лічними фінансами. Також він зазначив, що Держаудитслужба має передати Офісу фінансового контролю своє майно і функції та підтвердив інформацію щодо скорочення штату, однак лише на 30%.

Найближчим часом Міністерство фінансів України має забезпечити підготовку проєкту положення про новий орган та внесення змін до чинних законодавчих актів.

Нагадаємо, що 8 грудня 2019 р. у м. Київ відбулася пресконференція на тему «Запуск нової митниці».

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті