Показники захворюваності на грип та ГРВІ у столиці

17 Грудня 2019 10:20 Поділитися

Департамент охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації інформує, що протягом 50-го тижня 2019 р. зареєстровано 11 340 випадків захворювання на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію.

Загалом інтенсивність епідемічного процесу перебуває на низькому рівні, який не потребує введення додаткових заходів та є нижчою базової лінії на 50%. Наразі показник захворюваності становить 384,3.

У столиці спостерігається зниження захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції на 2,3% у порівнянні з поперед­нім тижнем. Зниження відбулося за рахунок дорослого населення. Так, дітей захворіло — 7660, дорослих — 3680 осіб (менше на 8%).

«У структурі захворюваності діти становлять 67,5%, а на попередньому тижні — 65,5%. Серед школярів захворюваність знизилася на 1%: 3430 випадків, що становить 44,8% від загальної кількості дітей, що захворіли, і 30,2% від загальної кількості осіб, які звернулися за медичною допомогою», — зазначив Микола Поворозник, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Окрім цього, він підкреслив, що з початку епідемічного сезону в кабінетах щеплень приватних клінік і комунальних закладів охорони здоров’я вакцинацією проти грипу охоп­лено 48 978 осіб.

За матеріалами health.kievcity.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті