Дмитро Дубілет — хочемо побороти «зарплатне рабство»

18 Грудня 2019 10:55 Поділитися

Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив, що за ініціативи міністра фінансів Оксани Маркарової та спільно з Національним банком України розпочато опрацювання питання «зарплатного рабства» в Україні. Мова йде про відмову роботодавців нараховувати виплати заробітної плати працівнику на картку банку, який він самостійно має право обрати.

В Україні дійсно розвинена практика зарплатних проєктів, тобто угод між підприємством та конкретним банком, картку якого має оформити працівник під час прийому на роботу, незважаючи на те, що законом закріплено право обрати інший банк. Однак для здійснення виплат на картку іншого банку підприємству доводиться формувати окремі платіжки, що ускладнює роботу бухгалтерії та збільшує витрати часу.

Для подолання цієї проблеми Уряд хоче запровадити систему, яка діє в Європі — працівники підприємства вказуватимуть свій IBAN (номер рахунку, який запроваджено в Україні у 2019 р.), на який банк, що обслуговує підприємство, буде перераховувати потрібні виплати від роботодавця. Тобто бухгалтери зможуть формувати єдину відомість для всіх співробітників, незалежно від обраного ними банку, а банк, який обслуговує підприємство, виступатиме посередником під час перерахування зарплатних коштів та орієнтуватиметься на зазначені номери IBAN працівників.

Таким чином, працівники зможуть вільно обирати банк для отримання виплат від роботодавця, що, в свою чергу, сприятиме розвитку банківського сектору завдяки підвищенню конкуренції. Д. Дубілет зауважив, що для реалізації проєкту потрібне доопрацювання власних систем банківськими установами та, ймовірно, гаряча лінія, яка прийматиме скарги на відмови у виборі банку працівниками. На думку міністра Кабінету Міністрів, проєкт може бути запроваджено вже у 2020 р.

За матеріалами facebook.com/dubilet
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

GREG007 18.12.2019 11:32
Зарплатное рабство не в ЭТОМ. Зарплатное рабство в неадекватности уровня зарплаты и массовом не оформлении работников ОФИЦИАЛЬНО!!!
Евгений 18.12.2019 1:31
Осталось только выяснить, кто будет оплачивать услуги банка и какова будет их стоимость ?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті