Володимир Курпіта та Младена Качурець звільняються

17 Грудня 2019 4:37 Поділитися

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Володимир Курпіта повідомив, що Зоряна Скалецька, міністр охорони здоров’я України, прийняла його заяву про звільнення за власним бажанням з посади генерального директора Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) України.

Причиною, з якої він написав дану заяву, стала відсутність діалогу щодо подальшого місця ЦГЗ та його ролі як координуючої структури громадського здоров’я.

«Два останні роки ми фокусувалися на підвищенні відповідальності громадян та місцевої влади за здоров’я, оскільки громадське здоров’я має базуватися на постійному діалозі між ключовими гравцями та секторами економіки, які впливають на здоров’я. Натомість озвучено бажання створити мережу установ контролю за захворюваннями та розвивати одночасно регіональні цент­ри громадського здоров’я. Мені видається, що це подвійне трактування — хибне», — повідомив В. Курпіта.

У своєму повідомленні він подякував команді ЦЗГ та перелічив успіхи в регулюванні громадського здоров’я, здобуті протягом останніх 2 років. Так, він повідомив, що вже:

  • затверджено Урядом державні стратегії з біобезпеки, імунопрофілактики, безпеки крові, неінфекційних захворювань, реформування туберкульозної служби, захисту від радону;
  • затверджено засади державної політики із соціально значущих хвороб;
  • запущено новий формат нагляду за грипом;
  • підготовлено пакети послуг для медичної допомоги хворим на ВІЛ, туберкульоз та опіоїдну залежність, які в 2020 р. увійдуть до програми медичних гарантій;
  • створено 15 регіональних центрів громадського здоров’я та інше.

Младена Качурець, заступник міністра охорони здоров’я, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook теж повідомила, що подала керівництву заяву на звільнення. Причиною цього вона назвала непрозорий процес прийняття/неприйняття рішень у Міністерстві, відсутність затвердженого розподілу обов’язків між заступниками та мініст­ром, що унеможливлює повноцінне виконання ними своїх обов’язків.

«Маю намір продовжувати працювати над втіленням ідей, що лежать в основі трансформації системи. Але не в цьому складі МОЗ», — зазначила М. Качурець.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті