ГО «Експертна спільнота пацієнтів України» проведе експертизу діяльності МОЗ

20 Грудня 2019 2:55 Поділитися

На офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України (далі — МОЗ) опубліковано наказ від 19.12.2019 р. № 2557 «Про проведення громадської експертизи на запит громадської організації «Експертна спільнота пацієнтів України».

Наказом затверджуються заходи з підготовки матеріалів, необхідних для проведення громадської експертизи діяльності МОЗ організацією, яка подала відповідний запит 6 грудня 2019 р. Зокрема, згідно з наказом МОЗ має підготувати документи та матеріали щодо дотримання відомством вимог Закону України від 21.06.2012 р. № 4999-VI «Про виконання програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні», серед яких:

  • документи щодо підтвердження проведення моніторингу виконання програм та використання грантів у період з 2012 по 2019 р.;
  • висновки МОЗ за результатами поточного та заключного моніторингу про досягнення очікуваних результатів, про вплив результатів виконання програми на розвиток галузі охорони здоров’я у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу в державі загалом або у відповідному регіоні, а також пропозиції щодо подальшого виконання програми;
  • висновки, рекомендації та заходи щодо подальшого використання грантів, підготовлені Кабінетом Міністрів України.

Кінцевим терміном для узагальнення всієї вищезазначеної інформації й матеріалів та підготовки відповіді громадській організації «Експертна спільнота пацієнтів України» визначено 14 січня 2020 р.

Нагадаємо, що у вересні 2019 р. Все­українська громадська організація «Національний комітет по боротьбі з корупцією» також подала запит на проведення громадської експертизи діяльності різних установ та закладів, що належать до сфери управління МОЗ. Результати цієї експертизи не оприлюднювалися.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті