Ключові тенденції на ринку препаратів для лікування цукрового діабету у 2020 р.

21 Грудня 2019 12:54 Поділитися

Р

езультати досліджень аналітичної компанії «GlobalData» свідчать, що подальший розвиток ринку протидіабетичних препаратів буде визначатися новими даними щодо наявності функціональних зв’язків між метаболічними, серцево-судинними та нирковими захворюваннями, а також буде орієнтованим на цифровий та персоналізований підхід у лікуванні.

Дослідники «GlobalData» розглянули ключові тенденції, які формуватимуть фармацевтичний простір у сфері порушень обміну речовин у 2020 р., зосередивши свою увагу на цукровому діабеті.

Ринок препаратів для лікування цукрового діабету вже давно є досить прибутковим напрямком для розробників ліків. Згідно з дослідженнями «GlobalData» у 2018 р. у світі було діагностовано цукровий діабет ІІ типу у 165 млн осіб, кількість яких згідно з прогнозами збільшиться до 212 млн до 2028 р. Тому не дивно, що багато крупних фармацевтичних компаній інвестують у цю сферу, що зумовлює  появу на ринку великої кількості оригінальних методів терапії, а також препаратів із категорії «me too», що робить ринок протидіабетичних лікарських засобів дуже насиченим.

На думку дослідників, все більша кількість наукових доказів свідчить про взаємозв’язок між порушеннями обміну речовин та серцево-судинними і нирковими захворюваннями, і все більше вчених та розробників ліків зараз зосереджуються на розумінні функціональних зв’язків між цими захворюваннями для спільного вирішення проблем, які призводять до зростання серцево-нирково-метаболічних ризиків, що в кінцевому підсумку повинно сприяти розробці кращих комплексних методів лікування.

Крім того, цифрова трансформація в галузі охорони здоров’я, включаючи використання штучного інтелекту та «big data», стане ключем до зміни правил гри щодо запобігання та контролю цукрового діабету.

Ці технології можуть створити революцію в лікуванні цукрового діабету, впроваджуючи постійний дистанційний моніторинг симптомів, фізіологічних даних та факторів навколишнього середовища пацієнтів за допомогою використання мобільних технологій, датчиків та смартфонів.

Орієнтація на потреби пацієнтів та персоналізована медицина є ще однією актуальною темою в галузі охорони здоров’я. Онкологія на даний час є передовою сферою в плані персоналізованої молекулярної діагностики та методів лікування, розроблених на основі генетики. Однак дослідження у сфері персоналізації лікування цукрового діабету також зазнають швидкого прогресу.

Хоча дослідження поки що недостатньо висвітлили генетичний внесок у фенотип при різних метаболічних захворюваннях, таких як цукровий діабет, «big data», що зараз накопичуються за допомогою цифрових технологій, незабаром зумовлять підвищення якості даних, що може допомогти визначити конкретні підтипи захворювання і стати ключем до створення індивідуалізованого лікування та покращання його результатів.

За матеріалами www.europeanpharmaceuticalreview.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті