Великобританія: уряд пропонує спростити проведення досліджень нових ліків та розширити коло осіб, що призначають рецептурні препарати

08 Січня 2020 11:56 Поділитися

У той час коли Великобританія готується до виходу з ЄС, її прем’єр-міністр Борис Джонсон (Boris Johnson) склав плани, спрямовані на пришвидшення процесу дослідження нових ліків.

Деталі все ще невідомі, але так званий законопроєкт про лікарські засоби та медичні вироби (Medicines and Medical Devices Bill) буде представлений урядом консерваторів, який отримав переважну більшість на виборах перед Різдвом.

У законопроєкті є низка ідей, які включають послаблення певних правил щодо проведення досліджень та прискорення схвалення нових ліків. Це створить спрощений конкурентоспроможний на міжнародному рівні процес схвалення нових лікарських засобів та медичних виробів і дозволить зосередитись на усуненні зайвої бюрократії для клінічних досліджень з низьким рівнем ризику.

Законопроєкт також має на меті розширити коло професій, яким буде дозволено призначати рецептурні лікарські засоби, а також надати можливість регуляторному агентству з лікарських засобів та медичних продуктів (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) розробити підходи для швидкого реагування такої сфери розробок, як використання штучного інтелекту в охороні здоров’я.

Минулого року у Великій Британії було проведено трохи менше 1 тис. клінічних досліджень, в яких взяли участь більше 1 млн пацієнтів.

Метою прийняття законопроєкту є забезпечення конкурентних переваг на світовій арені та створення привабливого середовища у сфері біофармації та контрактних досліджень у Великій Британії в майбутньому.

За матеріалами www.fiercebiotech.com

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті