ОКО-ХЕЛС. Які найкращі вітаміни для здоров’я очей?

Які найкращі вітаміни для здоров’я очей?

Певні вітаміни мають важливе значення для підтримки хорошого здоров’я очей. Багато з них є потужними антиоксидантами, які захищають очі та інші частини тіла від окиснювального пошкодження та запалення. Дефіцит конкретних вітамінів може підвищити ризик виникнення деяких захворювань очей, таких як катаракта, глаукома та вікова дегенерація макули. Дослідження показують, що деякі вітамінно-мінеральні добавки можуть допомогти запобігти або уповільнити розвиток цих станів.

Люди, які бажають захистити здоров’я своїх очей, повинні спробувати включити у свій раціон достатню кількість наступних вітамінів та поживних речовин.

Вітамін А необхідний для хорошого зору. Це компонент білка родопсину, який дозволяє оку бачити в умовах слабкої освітленості. За даними Американської академії офтальмології (American Academy of Ophthalmology), дефіцит вітаміну А може призвести до нічної сліпоти.

Вітамін А також підтримує нормальне функціонування рогівки, яка є захисним зовнішнім шаром ока. В осіб з дефіцитом вітаміну А може виникати сухість очей, оскільки виробляється недостатня кількість вологи для змащування ока.

Бета-каротин є основним джерелом вітаміну А в раціоні людини. Бета-каротин – це тип рослинного пігменту, який називається каротиноїдом, що існує в багатьох кольорових фруктах та овочах. Коли людина вживає каротиноїди, її організм перетворює пігменти на вітамін А.

Вітамін Е (альфа-токоферол) – це форма вітаміну Е, яка має особливо потужні антиоксидантні властивості.

Антиоксиданти допомагають боротися з вільними радикалами, які пошкоджують тканини в усьому організмі. Іноді вільні радикали можуть пошкоджувати білки всередині ока. Це пошкодження може призвести до розвитку помутнілих ділянок, які також називають катарактою на кришталику ока.

Вітамін С – ще один потужний антиоксидант, який допомагає захистити від окиснювальної шкоди. Окисне пошкодження є ключовим фактором у двох найпоширеніших вікових катарактах: кортикальній та ядерній. Кортикальна катаракта розвивається на краях кришталика, тоді як ядерна катаракта виникає глибоко в його центрі, або “ядрі”.

Дослідження 2016 р. вивчало різні фактори, які можуть допомогти запобігти розвитку ядерної катаракти, у більше ніж 1000 пар жінок-близнюків. На початку експерименту вчені виміряли катаракту в учасників дослідження, а потім відстежували прийом кожним учасником вітаміну С та інших поживних речовин протягом 10 років. Наприкінці періоду дослідження вчені виміряли катаракту у 324 пар близнюків. В учасників, які повідомляли, що споживають більше вітаміну С, відмічено зниження ризику прогресування катаракти на 33%.

Лютеїн і зеаксантин

Лютеїн і зеаксантин – це каротиноїди, які наявні у великій кількості в зелених листових овочах. Вони також містяться в кришталику і сітківці ока. Як антиоксиданти лютеїн і зеаксантин можуть сприяти зменшенню окиснювальної шкоди в сітківці. Окрім того, екстракт лютеїну зміцнює імунну систему, прискорює процеси відновлення клітин, підвищує активність ферментних процесів в організмі.

Ліпоєва кислота відіграє важливу роль в обміні речовин, необхідна для запобігання дегенерації жовтої плями сітківки, поліпшення зорової функції.

L-гліцин і L-таурин сприяють оновленню структури та відновленню функцій клітин світлочутливого і світопровідного апаратів ока.

Важливими елементами для нормального зору є цистеїн – амінокислота, яка входить до складу елементів світлочутливого шару сітківки та позитивно впливає на зір, а також кверцетин, який сприяє зниженню проникності й ламкості судин.

А що у підсумку?

Усі ці сполуки відіграють особливо важливе значення для здоров’я зорової системи людини. Саме їх виважена комбінація представлена у продукті ОКО-ХЕЛС компанії «Хелсівей».

До складу цього комплексу входять не тільки зазначені вище вітаміни, амінокислоти та антиоксиданти, а й екстракти лікарських рослин. Так, екстракт чорниці канадської, що входить до складу ОКО-ХЕЛС, зміцнює стінки кровоносних судин, нормалізує проникність судин і адаптацію очей до темряви. Чорниця також стимулює обмін речовин, сприяючи регенерації сітківки ока.

Ще одну складову ОКО-ХЕЛС екстракт очанки лікувальної використовують для лікування очей з часів Стародавньої Греції. Він попереджає руйнування рогівки і кришталика, у традиційній медицині застосовується для профілактики й на початковій стадії розвитку глаукоми.

Завдяки особливому складу з оптимальним співвідношенням вітамінів, амінокислот, антиоксидантів, екстрактів лікарських рослин ОКО-ХЕЛС відмінно підходить для природного захисту і підтримки всіх функцій органа зору у людей, які проводять багато часу біля комп’ютера, сприяючи зниженню втоми, та в осіб, які постійно використовують контактні лінзи, для поліпшення трофіки ока.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

ОКО-ХЕЛС

Останні новини та статті