Програма медичних гарантій та її пріоритети

17 Січня 2020 4:18 Поділитися

З 1 квітня 2020 р. Програма медичних гарантій запрацює в повному обсязі. Це перелік медичних послуг, які пацієнт зможе гарантовано отримати безоплатно. Серед цього переліку виділено 5 пріоритетних послуг, які Національна служба здоров’я України оплатить за підвищеним тарифом. Про це розповідається на сайті Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ).

Програма медичних гарантій включає первинну, амбулаторно-поліклінічну, стаціонарну, екстрену, паліативну медичні допомоги, медичну реабілітацію та програму відшкодування лікарських засобів («Доступні ліки»).

Стани і захворювання, смертність від яких найбільше впливає на тривалість і якість життя людей в Україні, виділяються як пріоритетні. Тобто надання медичної допомоги при цих станах вимагає підвищення якості надання та зниження рівня захворюваності та смертності українців від цих видів захворювань.

Пріоритетними напрямками стали:

  • лікування гострого інфаркту міокарда;
  • лікування гострого мозкового інсульту;
  • допомога при пологах;
  • неонатальна допомога;
  • ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань.

Лікарня або поліклініка, яка хоче надавати пріоритетні послуги й укласти договір з Національною службою здоров’я України, має відповідати переліку вимог для таких послуг. Серед них — наявність необхідного обладнання, ліків та лікарів, які зможуть надати пацієнту якісну та кваліфіковану допомогу.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті