Комітет рекомендував Парламенту розглянути всі проєкти нормативно-правових актів трудового законодавства

21 Січня 2020 11:41 Поділитися

У Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 16 січня 2020 р. відбувся розгляд нормативно-правових актів, які подані з метою оновлення чинного трудового законодавства. Зокрема, мова йде про:

  • проєкт Трудового кодексу від 08.11.2019 р. № 2410;
  • проєкт Кодексу України про працю від 08.11.2019 р. № 2410-1 (альтернативний);
  • законопроєкт від 28.12.2019 р. № 2708 «Про працю»;
  • законопроєкт від 11.01.2020 р. № 2708-1 «Про працю» (альтернативний).

Нагадаємо, що всі вищеперераховані нормативно-правові акти передбачають втрату чинності чинним Кодексом законів про працю України та іншими законами України і включають принципово нові положення для врегулювання проблемних питань трудового законодавства та його оновлення відповідно до вимог сучасності.

Повідомляється, що на засіданні Комітету були присутні представники центральних органів виконавчої влади, об’єднань профспілок та організацій роботодавців, а також громадськість. У результаті обговорення члени Комітету вирішили рекомендувати Парламенту включити всі проєкти законодавчих актів до порядку денного третьої сесії, яка розпочнеться 04.02.2020 р. Також з метою їх належного опрацювання при Комітеті вирішено створити робочу групу, головою якої призначено Галину Третьякову.

Зазначимо, що окрім трудової, в Україні наразі вже розпочалася антимонопольна реформа, якою планується суттєве оновлення формату органів Антимонопольного комітету України та створення принципово нової системи вирішення конкуренційних спорів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті