З 1 квітня в Україні з’являться електронні лікарняні — Олег Коваль

29 Січня 2020 5:57 Поділитися

Заступник Міністра соціальної політики України Олег Коваль під час проведення брифінгу щодо розвитку державних фондів соціального страхування нагадав, що 1 квітня 2020 р. в Україні планується запровадження електронних лікарняних. Він зазначив, що це має стати першим етапом і одним з кроків у боротьбі з корупцією у сфері соціального страхування.

За словами заступника міністра, електронний лікарняний принесе більше прозорості та відкритості у процес видачі лікарняних, оскільки передбачає автоматизацію процесів та дає можливість відслідкувати весь процес їх оформлення. Так, кожен лікар під час надання лікарняного підписуватиме документ шляхом накладення електронного цифрового підпису в системі, а інформація через реєстр у Пенсійному фонді буде автоматично передана до Фонду соціального страхування.

О. Коваль також окреслив запобіжники, які гарантуватимуть прозорість видачі електронних лікарняних, серед них — запровадження персональної відповідальності лікарів, моніторинг електронного обігу та інші. За його словами, перший етап впровадження електронного лікарняного стане можливим завдяки проєкту eHealth, головним розпорядником якого є Міністерство охорони здоров’я України.

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2019 р. заступник Міністра анонсував запровадження електронного лікарняного та повідомив про взяття даного питання під особистий контроль.

Також зазначимо, що Міністерство соціальної політики України повідомило про схвалення Урядом законопроєкту від 24.01.2020 р., який спрямований на боротьбу з боргами за виплатами громадянам пенсій, заробітних плат, соціальних виплат тощо.

За матеріалами msp.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті