Президент України поставив низку завдань перед Урядом задля запобігання потраплянню коронавірусу в Україну та його поширенню

03 Лютого 2020 3:24 Поділитися

Володимир Зеленський, Президент України, у зв’язку з оголошенням Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) надзвичайного стану міжнародного значення у сфері суспільної охорони здоров’я через глобальний спалах нового коронавірусу поставив низку завдань перед Кабінетом Міністрів України (КМУ) з метою посилення заходів з недопущення потрапляння китайського коронавірусу та поширення захворювання в Україні. Інформацію про це представлено на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України.

Глава держави наголосив, що ситуація з розповсюдженням вірусу цілком контрольована і постійно перебуває в полі його уваги. Наразі в Україні не зареєстровано жодного випадку інфікування та немає підстав для будь-яких заходів надзвичайного характеру.

Залучено всі необхідні ресурси, влада володіє всією інформацією в повному обсязі. Здійснюється постійний моніторинг поширення нового коронавірусу за кордоном, всередині країни проводяться профілактичні заходи. Україна здійснює комплекс кроків, щоб не допустити потрапляння коронавірусу та розповсюдження захворювання.

Окрім того, В. Зеленський дав завдання перенести діяльність оперативного штабу щодо недопущення поширення захворювання на території України, який діє при Міністерстві охорони здоров’я, на рівень Кабінету Міністрів, створивши відповідну робочу групу.

Також Глава держави вважає за необхідне розробити національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення 2019-nCoV із залученням ресурсів не лише МОЗ України, але й Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони, Міністерства освіти і науки, Міністерства інфраструктури та низки інших служб і організацій.

За матеріалами president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті