О. Дубінський вимагає змінити місце карантину евакуйованих з Китаю громадян

18 Лютого 2020 3:31 Поділитися

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський, член депутатської фракції політичної партії «Слуга народу», звернувся з офіційним депутатським зверненням до Зоряни Скалецької, міністра охорони здоров’я. Він пояснює, що отримував звернення від громадян, які занепокоєні планом Міністерства охорони здоров’я України розмістити евакуйованих із зони карантину — китайського м. Ухань, де зараз відмічається спалах небезпечної інфекції COVID-19, до приватного санаторію в смт Козин Обухівського району.

Посилаючись на ст. 7 Закону України від 6 квітня 2000 р. № 1645-III «Про захист населення від інфекційних хвороб», О. Дубінський зазначає, що лікування хворих на інфекційні хвороби може проводитися виключно в акредитованих державних і комунальних спеціалізованих закладах (відділеннях) охорони здоров’я та клініках наукових установ, а також в акредитованих закладах охорони здоров’я, заснованих у встановленому законодавством порядку на приватній формі власності. Крім того, ст. 7 Закону визначає, що лікуванням у такому випадку можуть займатися особи, які мають медичну освіту та відповідають кваліфікаційним вимогам.

Відповідно, оскільки санаторій у смт Козин не відповідає вимогам чинного законодавства, депутат вважає, що розміщення евакуйованих громадян у ньому є неприпустимим та може призвести до епідемії COVID-19 в Україні й несе ризик для всієї країни. Таким чином, депутатське звернення містить вимогу не допустити розміщення евакуйованих з Китаю громадян на карантин у приватному санаторії в Київській обл., натомість надати термінове доручення щодо підбору іншої спеціалізованої установи, яка відповідає вимогам безпеки та забезпечить надання кваліфікованої допомоги.

За матеріалами facebook.com/dubinskyi
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті